Google се бори с link spam-а чрез нов инструмент – Disavow links

Знаете, че Google ползва линковете между сайтовете като един от основните “сигнали” при организирането на резултатите от търсенето (SERP). На база същите тези линкове Google определя качествен ранк на сайтовете и техните страници, за да бъдат отсяти най-полезните и качествени на съдържание такива и именно те да минат по-напред в резултатите от търсенето.

Да, обаче има едно нещо, което може би добре знаете – link spam. С него Google се борят постоянно.

Борбата е безмилостно жестока 🙂 Google днес ни изненадаха с нов инструмент в Webmaster Tools, наречен “Disavow links”. Ако имате предупреждения или възбрани за спам действия от ненатурални линкове, които сочат към страници от сайта ви, този инструмент ще ви е много полезен.

Важно е да знаете, че в други случаи този tool не ви засяга и няма нужда да го ползвате.

За да не ви губя повече времето, вижте какво казва любимият ни Matt Cutts за инструмента. От видеото ще научите и как се ползва:

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Our discussion have COMMENTS (2)

  1. Някиъде бях чел, че не е хубаво да се използва този инструмент, защото все едно си признаваш, че си използвал лоши SEO техники за покачване. Правилното било да продължаваш да правиш линк билдинг от качествени сайтове.
    Кое ли е правилното?

    Отговор
  2. И ние го видяхме това жувотно, ама още не се колебаем дали да го използваме 🙂

    Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS