Знаете, че Google ползва линковете между сайтовете като един от основните “сигнали” при организирането на резултатите от търсенето (SERP). На база същите тези линкове Google определя качествен ранк на сайтовете и техните страници, за да бъдат отсяти най-полезните и качествени на съдържание такива и именно те да минат по-напред в резултатите от търсенето.

Да, обаче има едно нещо, което може би добре знаете – link spam. С него Google се борят постоянно.

Борбата е безмилостно жестока 🙂 Google днес ни изненадаха с нов инструмент в Webmaster Tools, наречен “Disavow links”. Ако имате предупреждения или възбрани за спам действия от ненатурални линкове, които сочат към страници от сайта ви, този инструмент ще ви е много полезен.

Важно е да знаете, че в други случаи този tool не ви засяга и няма нужда да го ползвате.

За да не ви губя повече времето, вижте какво казва любимият ни Matt Cutts за инструмента. От видеото ще научите и как се ползва:


Тази статия е разгледана общо 8 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

 1. Фирми 02.12.2013 на 14:13

  Някиъде бях чел, че не е хубаво да се използва този инструмент, защото все едно си признаваш, че си използвал лоши SEO техники за покачване. Правилното било да продължаваш да правиш линк билдинг от качествени сайтове.
  Кое ли е правилното?

  Reply
 2. Ирина Калчева 29.10.2012 на 12:12

  И ние го видяхме това жувотно, ама още не се колебаем дали да го използваме 🙂

  Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *