SEO адреси за резултатите от търсене на WordPress

Дори след активиране на т.нар. „постоянни връзки“, чрез които избираме каква да е структурата на линковете в WordPress, няма как да промените URL адресите на резултатите от тръсене посредством WordPress търсачката.

Стандартния линк за търсене представлява нещо от сорта: http://www.site.com/?s=ключова+фраза+за+търсене

Какво ще кажете, обаче, ако променим адресите с резултати от търсенето по следния начин:
http://www.site.com/search/ключова+фраза+за+търсене

По-долу ще разберете как става това.
От WordPress редактираме два файла: .htaccess и файл от вашата тема (theme), където искате да присъства търсачката

1. Изтегляте .htaccess от главната директория (ако няма, създайте си такъв), отваряте го през Notepad или друг текстов редактор. След това вписвате най-горе в него:

RewriteRule ^search/(.+)?$ /index.php?s=$1 [QSA,L]

2. Отваряте с текстов редактор файла от вашата тема (theme), където ще присъства SEO търсачката (как звучи само :)) и поставяте следния код, който визуализира поле и бутон за търсене:

<form action="<?php bloginfo('wpurl'); ?>/index.php" onsubmit="location.href='<?php bloginfo('home'); ?>/search/' + encodeURIComponent(this.s.value).replace(/%20/g, '+'); return false;" method="get">  <input type="text" name="s" /> <input type="button" title="s" alt="Търсене" value="Търсене" />  </form>

Това е всичко 🙂

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Our discussion have COMMENTS (3)

  1. Тя Пандата докато дойде у нашите забравени земи ще сме я направили Кунг-фу Панда :D:D

    Отговор
  2. Сега остава само да сложиш един widget „последни търсения“ и можеш да вкараш няколко хиляди резултата в индекса, с които да се класираш за какво ли не … 🙂

    Но не е по правилата и ставаш кандидат за Panda 😉

    Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS