Ще проведем в гр.Варна обучения по интернет маркетинг, бизнес и комуникации

Posted by Иво Илиев in Акценти, Други разни on февруари 8, 2013

През месец март, във Варна, ще проведем четири обучения на тема дигитален маркетинг, интернет бизнес и онлайн комуникации.

Обученията ще са под формата на класове от максимум 50 участника (участието е с предварителна регистрация до заемане на местата и заплащане на таксите! Регистрирайте се от тук). Установих, че при подобна форма на обучение има по-голяма възможност да се обърне внимание на въпросите от участниците, техните проблеми и казуси от бизнеса им в Интернет. Тази форма за мен е най-полезна за гостите на събитието и най-практически насочена към тях и тенденциите в дигиталния маркетинг, бизнес и комуникации.

Мястото на събитието също беше подбрано с идеята да е уютно, светло и приятно – Арт салонът и концертната зала на БНР – Радио Варна. Намира се точно до ФК в центъра на града и домакините са много отзивчиви и приятни хора.

Анонс на обученията по маркетинг и онлайн бизнес във Варна

Не е случайно и времето на провеждане – четирите недели, и по-точно следобедите (от 13:00 до 18:00) на 10-ти, 17-ти, 24-ти и 31-ви март 2013г.  През почивният ден е по-спокойно и по-удобно откъм ангажименти за почти всеки да се включи в подобно обучение, което не е изморително, не започва от рано сутринта, а точно обратното – практично, приятно и даващо възможност да научите много нови неща, да се запознаете с много нови хора от бизнеса, да намерите партньори и служители на своята компания.

Защо във Варна?

За последната година във Варна имаше едно единствено по-значимо събитие на тези теми и това беше първото издание на E-Manager. След събитието много варненци питаха в интернет дали ще има ново подобно, но уви – нямаше до момента. След това E-Manager гостува в Бургас, а предстои и E-Manager #3 в Пловдив. Преди това, през лятото на 2011г., моите приятели и колеги от Social Me направиха във Варна Workshop, където аз и Ален Попович водихме целодневно обучение – на събитието имаше повече хора от други градове, отколкото от гр. Варна.

Истината е, че гр. Варна все по-хронично страда от липса на подобни събития, било то обучения, семинари, уоркшопи. По този начин все по осезаема е и липсата на кадри в бранша, както и понижаване в качеството на услугите. Не това, обаче, е основната причина да планирам подобна инициатива, и тя да не е само 1 обучение, а четири.

Основната причина да бъдат организирани тези четири класа именно във Варна е, че според мен Варна заслужава подобни събития. Пожелавам си много подобни събития в бъдеще. Хората, които правят бизнес знаят, че основно подобни обучения се провеждат в гр.София и разходите за пътуване, нощувка, храна и присъствие са сериозно големи. Да не говорим, че подобно присъствие на събитие в столицата означава 3 дни, които да отделите – не всеки може да си го позволи.

Затова, въпреки, че доста хорат смятат, че във Варна организирането и провеждането на такива обучения е загуба на време и средства за организатора, аз реших да опитам. Радвам се, че не съм сам в тази авантюра и зад мен застанаха приятелите от Digital Events, и по-специално Деси Дивлева, които провеждат организацията; Ресторант „Bistro Europe“, които имат невероятен кетъринг и кухня, и са кетъринг-партньор на събитията; както и, не на последно място, колегите и приятели Евгени Йорданов, Димитър Димитров, Невяна Коева, Любомир Любомиров, които ще са гости-лектори заедно с мен.

Най-актуалните теми от дигиталния маркетинг и комуникации

Радвам се, че още преди да е изтекла ранната регистрация вече повече от половината бройка гости за всеки от класовете е запълнена! Това, лично за мен, доказва, че тук има интерес към съвременните тенденции за правене на маркетинг и бизнес. Същите, които, за съжаление, в тукашните ВУЗ-ове се пренебрегват, и същите, от които днес бизнесът има нужда.

Остават броени дни до 15.Февруари, когато можете да направите регистрация на промоционалната цената от едва 50лв. за едно обучение. След това цената ще е 70лв. за едно обучение, което е също доста по-ниска такса от обичайните за подобни събития.

Местата намаляват, затова, ако искате да присъствате направете резервацията си тук (кликнете тук). За участие в събитията предварителната регистрация и заплащане на такси са задължителни

За събитията аз и колегите сме подготвили лекции и практически казуси по най-актуалните теми от дигиталния бизнес, маркетинг и комуникации.

Малък Арт Салон на БНР Варна

Ще говорим а темите:

 • ползваемост и потребителски интерфейс на уеб сайтове (дизайн, структура, текстове, подредба) и приложения
 • оптимизация за търсачки (SEO) и маркетинг за търсещи машини (SEM)
 • управление и ефективност на платената реклама на клик в Google и Facebook
 • ефективно присъствие в социалните медии
 • изграждане и управление на фирмени социални медии
 • управление на онлайн репутацията
 • e-mail маркетинг
 • “вирусен”(viral) маркетинг
 • B2B и B2C маркетинг практики в ИнтернетМалък Арт Салон на БНР Варна

Приятелите, които писаха за събитието:

Искам искрено да благодаря за подкрепата на моите колеги и приятели, които пожелаха да пишат в своите сайтове за събитието. Бих искал да споделя с вас някой от техните материали:

Ще се видим през март 🙂

Ще се радвам да се видим и запознаем през март по време на обученията. Ще присъстват предимно представители на бизнеса, като има и студенти от университети в страна, както и предприемачи, маркетинг и PR специалисти, и startup-и. Това предполага една отлична бизнес атмосфера, която ще бъде подплатена с полезна и практически приложима информация в лекциите.

До скоро виждане!

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (2)

 1. Виктория каза:

  За съжаление един блог като твоя Иво описва 10 пъти по-добре нещо, което се представя на подобни събития. Ти си прекрасен лектор и се радвам, че имам честта да успявам и прочета твоите постове. Успех!

  • Иво Илиев каза:

   Защо „за съжаление“ 🙂 ? Хубаво е, когато хората имат достъп до информация – на това се крепи съвременният Web.
   А на обученията сме предвидили доста неща, за които не съм писал тук 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *