Снимката е от кампанията на Dove, които също отказват да работят с неавтентични инфлуенсъри

Ogilvy UK отказва и няма в бъдеще да работи с инфлуенсъри, които ретушират или променят своето лице и тяло. Според тях най-важното качество на инфлуенсъра е автентичността, която е неподправена.

Преди 2г. споделих в една от статиите си, че #Автентичността е конкурентно предимство (прочетете я тук)

Един от съветите там е:

Привлечете ВНИМАНИЕ, което поражда ДОВЕРИЕ.
Така всеки може да бъде част от вашия отбор!

Когато си автентичен – ти не държиш да се харесаш на всички, защото не са ти важни всички. Важни са само тези, които харесват твоята автентичност 🙂, с което всъщност градиш връзки и отношения – не просто лайкове и шерове

Инвестицията в like, follow, share трае точно докато социалната мрежа съществува и вие съществувате в нея – т.е. това е нетрайна и неоправдана инвестиция.

През последната година 3-ма наши клиента за голяма жалост загубиха градените от години аудитории в своите фейсбук страници. При два от случаите проблемът беше изцяло свързан с бъгове и недостатъци на платформата Фейсбук. Третият беше заради хакнат акаунт. Два от случаите години наред бяха инвестирали в реклама за последователи на страницата – сега с право се чувстват ограбени, защото не е честно спрямо тях като рекламодатели… НО Е ФАКТ.
Важното е, обаче, че тези компании инвестираха в отношенията си с клиентите.
Когато инвестираш в отношения – всеки ще те последва навсякъде. Ако страницата ти във фейсбук е унищожена – няма значение, защото твоите хора ще те последват веднага в новата, а ти ще ги уведомиш лесно от няколкото други канала, където също с радост те следват.

Отношения не се градят с всеки – затова не всеки е таргет 🙂

Повече за решението на Ogilvy четете в The Drum


Тази статия е разгледана общо 45 548 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *