Google се бори с link spam-а чрез нов инструмент – Disavow links

Знаете, че Google ползва линковете между сайтовете като един от основните „сигнали“ при организирането на резултатите от търсенето (SERP). На база същите тези линкове Google определя качествен ранк на сайтовете и техните страници, за да бъдат отсяти най-полезните и качествени на съдържание такива и именно те да минат по-напред в резултатите от търсенето.

Да, обаче има едно нещо, което може би добре знаете – link spam. С него Google се борят постоянно.

Борбата е безмилостно жестока 🙂 Google днес ни изненадаха с нов инструмент в Webmaster Tools, наречен „Disavow links“. Ако имате предупреждения или възбрани за спам действия от ненатурални линкове, които сочат към страници от сайта ви, този инструмент ще ви е много полезен.

Важно е да знаете, че в други случаи този tool не ви засяга и няма нужда да го ползвате.

За да не ви губя повече времето, вижте какво казва любимият ни Matt Cutts за инструмента. От видеото ще научите и как се ползва:

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (2)

  1. Фирми каза:

    Някиъде бях чел, че не е хубаво да се използва този инструмент, защото все едно си признаваш, че си използвал лоши SEO техники за покачване. Правилното било да продължаваш да правиш линк билдинг от качествени сайтове.
    Кое ли е правилното?

  2. И ние го видяхме това жувотно, ама още не се колебаем дали да го използваме 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *