Няколко facebook идеи и ресурси, които може да ви бъдат от полза

Тези, които имате лошия навик да следите този блог, знаете за често разхвърляната ми и прекалено развлачена мисъл, за което се извинявам. Все пак и този пост ще е такъв – чисто и просто няколко, вероятно полезни в даден момент за вас, идеи, свързани с Facebook.

Как да побера адреса на фен страницата си във визитката си?

Преди всичко създайте кратко име на същата тази страница от тук , след което вместо да пишете www.facebook.com, изпишете само fb.com. В тази връзка фен страницата на този блог е на адрес fb.com/ivosiliev

Как да запазя цялата си активност и всичко, което съм писал/а и споделял/а във Facebook?

Facebook предлага да си направите архив на всичко, което имате във Facebook. Това става от настройките на акаунта ви от тук , където най-долу ще видите линк за download.

Как да превърна профила си във фен страница?

Знаете, че е забранено да представяте фирмата си чрез профил. Чрез фен страница, обаче, можете. Хубавото е, че можете да трансформирате стария си профил във фен страница доста лесно, а приятелите ви да станат нейни фенове. Нищо не се променя – пак си влизате със същите име и парола, просто вече представяте бизнеса си по-адекватно и напълно по правилата.

Преобразуване на профил във фен страница може да направите от тук

Внимание! Прочетете написаното в жълтото каре, когато отворите горната страница за преобразуване!

Достигнах лимита от приятели. Как да мога да добавям още?

Facebook имат възможност за активиране на функция subscribe. Чрез нея може хората да ви бъдат абонати и да четат част от вашите статуси, които вие изберете. Това е добро решение, ако сте достигнали максималния лимит приятели, а искате да дадете възможност на още хора да следят какво споделяте и пишете.

Активирането на subscribe става от тук. На същото място ще намерите и повече информация какво представлява тази услуга. В блога също има информация, но за интеграции на едноименен бутон, свързан с услугата – четете тук. Каква е разликата между subscribe и фен страниците и кое е по-добре да предпочетете – четете тук.

Страх ме е да ползвам Facebook. По телевизията казаха, че е опасно!

Ако имате подобни фобии и мислите, че Facebook може да изтегли ипотечен кредит от ваше име, или да показва на жена ви къде се чекирате – ето малко повече информация относно сигурността в тази социална мрежа

Нещо, което ГОРЕЩО препоръчвам както на вас, така и на някой ТВ журналисти (те си знаят кои са) – кликнете тук

Как да си създам фейсбук група и какви видове групи има?

Групите са подобни на форумите общности, които стават все по-популярни. Можете да си създадете фейсбук група от тук. Същото място накратко представя този род услуги.

Мога ли да ползвам други забавни и полезни безплатни продукти във Facebook?

Да. Приложенията за масово ползване са точно такива продукти – те са игри, портали за безплатна музика, гайдове и пр. Можете да намерите подробен каталог тук

Имам проблем при използването на Facebook и искам да им пиша? Как?

От месеци насам има нещо като виртуален център, който приема оплаквания. Може да го посетите тук – има списък с проблеми по категории. Ако имате проблеми с фен страницата (банната, наказана, нямате достъп или имате проблеми), или с профила, групата и пр. – това е мястото да се обърнете към екипите на Facebook или да прочетете как се решава проблема ви.

И нещо важно – ако не виждате по нормален начин някое свое приложение (app) или игра – не бързайте да обвинявате разработчика му. Има вероятност проблемът да е някой от изброените тук.

Мога ли автоматично да публикувам постове от фен страницата или профила си и в Twitter?

Да. Кликнете тук за да изберете от кои профили и/или страници да авто-публикувате.

Преди няколко дни споделих нещо, което в момента не намирам в Timeline-а си! Къде е?

Facebook не показва всичко в timeline-a ви, защото той ще е доста тежък и ресурсоемък за възпроизвеждане. За сметка на това, ако забележите, по продължението на тънката синя линия на таймлайна има точици – при клик на тях ще се появят постове. Просто Facebook „сдъвква“ под формата на такива точици по-маловажните постове.

Най-добрият вариант да видите всичко, което споделяте е чрез Activity Log-а ви(„Регистър на дейността“).

Какво виждат приятелите ми и конкретни хора, които познавам?

Голямата драма често се състои в този въпрос – какво от това, което споделяме го виждат нашите фейсбук контакти. За да не се чудите – фейсбук предлагат да видите своят профил през очите на конкретни ваши приятели.

За целта просто влезте в своя профил и вдясно ще видите бутон с иконка зъбчато колело. Кликнете я и от контекстното меню изберете „View as…“(на български е „Преглед като…“).

Как да добавя още хора, които познавам и да намеря още приятели?

Използвайте този инструмент тук.

Знаете ли други?…

споделете други идеи, съвети и трикове, които знаете в коментарите по-долу.

Между впрочем Фейсбук си имат собствена фен страница за подобни идеи за ползваемост тук.

Благодаря!

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (2)

  1. Lusi каза:

    Zdrasti iskam da popitam za6to kato si napravq nov profil kato sabera za edna sedmica nad 500 priqtelq mi go mahat

  2. Rosi каза:

    В регистъра на дейността имаше опция „история на търсенията“, но интересното е, че от днес я няма???? Замислям се да не съм премахнала без да искам, но и никъде не намирам как да си я пусна. Дайте ми съвет какво да правя, благодаря 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *