10 (и повече) кратки идеи за cover на фен страницата ви

Това са няколко идейки, които ми хрумнаха наскоро и много ще се радвам ако решите да ги осъществите във вашата фен страница.

Още по-готино ще е и вие да споделите тук идеи, за да си помогнем креативно и взаимно 🙂

 • Всяка седмица – поставяне в cover-a на най-оригиналният цитат от фен на страницата.
 • Конкурс за cover photo.
 • Снимка на най-активния фен на месеца в cover-a.
 • “Замъглена” снимка на продукт, който предстои да се появи на пазара. Така можете да попитате феновете какъв ще да е този продукт. Въпросното “замъгляване” не изисква някакви предварителни манипулации, просто качете снимка с размер 425х158 пиксела (или 370 х 136 също) примерно – Facebook ще я “замъгли” вместо вас.
 • По принцип всяка корица(cover) става част от feed-a на Facebook, но по-често не е достатъчно “видима”, затова качвайте снимката два пъти – веднъж като cover, а втори път като статус.
 • Разделете cover-а на няколко части, в които да поставите снимки-асоциации с отделни продукти или услуги, които предлагате. Заедно със снимките във всяка от частите може да добавите името на продукта или услугата, както и логото. Така cover-а ще е доста по-информативен за посетителите.
 • Визуална илюзия в cover-a? Защо не!
 • QR код в cover-a? Защо не! Една идея тук
 • Снимка и отзив на клиента в cover-a би могло да се превърне в ежемесечна практика и обявяване на приз “Клиент на годината”.
 • Може да “разхвърляте” продукти, които предлагате по cover-a, след което да питате хората ако можеха да изберат един – кой щеше да е той. Така хем ще си направите малко проучване за нагласите на потребителите, хем ще засилите социалната активност.

UPDATE 🙂 с няколко нови. Следете темата – ще публикувам в нея ваши и мои идеи периодично:

 • Не забравяйте, че cover-a може да се кликне и да заведе посетителя към снимката + описание и форма за коментари. Може да се възползвате умело от тази възможност като сложите в cover снимката текст “» Повече информация тук”, оформен като бутон. В описанието на снимката може да добавите линк към официална страница с повече информация.
 • Можете да покажете на cover-а снимка на клиент и продукта, който си е закупил, а защо не и неговите отзиви за този продукт. Така може да се разиграе игра – всяка седмица да поставяте снимката на клиента, направил най-голям оборот, а ако даде и отзив – да му направите отстъпка при следваща покупка 🙂 (благодарности на Илияна Гарчева за този съвет)
 • Ок, Facebook забраняват call to action в cover-a, но кой е казал, че не може да имате в описанието към него? Идеята е, че може да загатнете нещо в cover-a и да поискате феновете да го отгатнат или да дават предложения. Например ако сложите силует на предлагана от Вас стока и под нея графично оформено бутонче “» Какво е това?” може да накарате по този начин феновете да кликат върху cover-a и да видят описанието му, което е въпрос към тях. Например може да ги карате да познаят продукта. Или пък да сложите силует на жена или мъж и да ги попитате с какви дрехи от вашия е-магазин биха ги облякли тази седмица. Помислете и ще намерите приложение за своя бизнес – ако ли не – вижте останалите съвети. А защо не предложите и вие някой в коментарите отдолу? 🙂 (благодарности на Борислав Борисов за тази  готина идея)

 

… и някой визуални идеи

Успех!

P.S.: Ех как не обичам такива кратички постчета, започващи със заглавия от сорта на “10 creative”, или “10 awesome”… но в случая нямаше нужда да пиша още тонове текст както тук например


Тази статия е разгледана общо 7 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

 1. Pingback: Блог на Иво Илиев | Знаете ли, че във facebook страниците... — Блог на Иво Илиев

 2. Pingback: Знаете ли, че във facebook страниците… / Блог на Иво Илиев

 3. Тишо 10.04.2012 на 17:55

  Перфектните съвети Иво. Аз също се възползвам от повечето от тях в работата си.

  Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *