Facebook Team: “За оптимален трафик към сайта Ви – добавете Open Graph”

Ако сте чели публикациите в този блог вече знаете за какво става дума. Идеята на Facebook е да се създадат различни канали за по-бързо, удобно и лесно споделяне на съдържание. За целта екипът зад тази социална мрежа се постара да разработи различни програмни инструменти, с които можете сравнително бързо да превърнете сайта си в Web2.0 платформа, имаща ефективната функция да се снабдява с потребителско съдържание и да бъде лансирана във facebook.com от самите посетители.

Вече съм ви разказвал надълго и нашироко тук и в няколко свои лекции за Open Graph Protocol – какви са неговите възможности и как се интегрира в сайтовете. Доскоро Facebook обясняваха само на разработчиците какво представлява тази тяхна разработка, но днес (когато Google Plus им дишат зад врата доста убедително) явно са решили да разкажат за предимствата на този протокол и пред широката аудитория:

» Изтеглете официалното издание на Facebook за Open Graph оттук

» Публикацията за Open Graph, която написах преди време. Надявам се да ви бъде полезна

Всъщност… това не е всичко 🙂

Cat Lee, шефката на facebook разработчиците поднесе още един полезен материал към широката аудитория – за ефективното използване на социалните канали.

Тя разказва за функциите и възможностите на социалните канали и инструментариума, който Facebook предлага за тяхното достигане.

» Изтеглете “Social Channels” презентацията оттук

 

Отново в презентацията няма нищо кой знае колко ново или уникално, за което да не сте чели публикации тук, но Кат добре е визуализирала конкретните процеси сбито и ясно, което се надявам да ви даде още някой идеи. Самата презентация е поостаряла, защото беше представена на едно от Hack събитията за разработчици преди няколко месеца, но… както и по-горе писах – явно Facebook се пооплашиха от Google Plus и решиха най-после да обясняват ясно и точно какво съдържа платформата им и защо би било полезно то.

Конкуренцията явно ражда качество, което може само да ни радва – войната между Facebook и Google + работи в полза на потребителите им и разработчиците, което наистина е супер 🙂

Ако търсите повече обяснения и по-подробна информация около темите, които Cat Lee засяга – посетете форумите на Facebook Developers, официалната документация там или влезте тук за да прочетете мои публикации по темата.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании InteractAGEBrandFormance.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, SIS Technology, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво