Преди броени минути (30.11.2017) отвориха публична beta версия на т.нар. “Messenger Customer Chat”, чрез който можете да интегрирате чат за разговори с клиентите ви във всички страници на вашия уеб сайт или е-магазин. В момента съм интегрирал чата в този сайт и можете да го видите в долния десен ъгъл.

Предимствата?

Имайте едно на ум, че е beta версия и все пак ще има трески за дялане. Основното предимство е това, което всеки друг алтернативен чат за интеграция в уеб страници има – възможност да комуникирате бързо и лесно с посетителите на вашия уеб сайт. Лично според мен без читав бот не можете да ползвате пълния потенциал на Customer Chat.

Как се инсталира?

 1. Имате нужда от Facebook SDK (препоръчвам и OGP) интеграция за страниците от сайта ви.
 2. Посетете: https://business.facebook.com/ИМЕНАСТРАНИЦА/settings/?tab=messenger_platform, като вместо ИМЕНАСТРАНИЦА посочете Page ID или Page username на фейсбук страницата си. Ако имате проблеми с този линк – използвайте менюто с настройки на страницата си (Settings) и изберете Messenger Platform > Whitelisted Domains.
 3. Въведете домейна на уеб сайта си като Whitelisted в съответното поле. Ако ползвате бот-софтуер от трето лице – въвеждате на същото място, заедно с вашия домейн и домейна на софтуерния издател.
 4. След това във footer-а на сайта си добавете следния код:
<div class="fb-customerchat"
 page_id="<PAGE_ID>"
 minimized="true">
</div>

Сигурно се досещате, че на мястото на <PAGE_ID> е нужно да поставите ID на вашата фейсбук страница (ще го намерите в нейната “About” част най-долу). Внимание! Page ID, а не Page Username!
Съответно в края на кода minimized параметъра може да е true (чатът е свит до визуализирането само на иконката му) и false (чатът е отворен и активен).

В момента версията е лимитирана и има някой ограничения (дори относно визуализиране), но си струва да се тества. Официална документация за разработчици ще откриете тук.


Тази статия е разгледана общо 70 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

 1. Росица 05.01.2018 на 13:14

  Здравейте, Тествахте ли интеграциите с други системи? Свързване с ERP за проследяване статуси на пратки дали е възможно?

  Reply
 2. spank 30.11.2017 на 14:36

  ако не си логнат в FB не се показва изобщо?

  Reply
  1. Иво Илиев 30.11.2017 на 18:41

   Показва се. Просто при мен може да е нужно повече време, защото съм сложил кода в края на страниците от блогчето 🙂

   Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *