Google Analytics статистики за всички social plugins на Facebook

Неотдавна тук писах за новите възможности на Google Analytics да отчита влиянието на социалните мрежи върху общия трафик към сайта. Препоръчвам ви преди да прочетете тази публикация да кликнете тук и да прочетете предходната по същата тема.

Та… Google Analytics определено успяват да засекат всички social plugins на Facebook и то с няколко прости javascript заявки за засичане на “събития” като

  • кликване на бутон “Харесва ми”,
  • повторно кликване върху него (“отхаресване” :)),
  • публикуване на коментар,
  • изтриване на коментар,
  • изпращане чрез бутон “Изпрати”.

От изброените варианти по-горе сигурно забелязвате, че има някой, които дори Facebook Insights не могат да покрият, а все пак са важни за някой изводи, които бихме могли да си направим в дългосрочен план.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have COMMENTS (2)

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS