Facebook Team: “За оптимален трафик към сайта Ви – добавете Open Graph”

Ако сте чели публикациите в този блог вече знаете за какво става дума. Идеята на Facebook е да се създадат различни канали за по-бързо, удобно и лесно споделяне на съдържание. За целта екипът зад тази социална мрежа се постара да разработи различни програмни инструменти, с които можете сравнително бързо да превърнете сайта си в Web2.0 платформа, имаща ефективната функция да се снабдява с потребителско съдържание и да бъде лансирана във facebook.com от самите посетители.

Вече съм ви разказвал надълго и нашироко тук и в няколко свои лекции за Open Graph Protocol – какви са неговите възможности и как се интегрира в сайтовете. Доскоро Facebook обясняваха само на разработчиците какво представлява тази тяхна разработка, но днес (когато Google Plus им дишат зад врата доста убедително) явно са решили да разкажат за предимствата на този протокол и пред широката аудитория:

» Изтеглете официалното издание на Facebook за Open Graph оттук

» Публикацията за Open Graph, която написах преди време. Надявам се да ви бъде полезна

Всъщност… това не е всичко 🙂

Cat Lee, шефката на facebook разработчиците поднесе още един полезен материал към широката аудитория – за ефективното използване на социалните канали.

Тя разказва за функциите и възможностите на социалните канали и инструментариума, който Facebook предлага за тяхното достигане.

» Изтеглете “Social Channels” презентацията оттук

 

Отново в презентацията няма нищо кой знае колко ново или уникално, за което да не сте чели публикации тук, но Кат добре е визуализирала конкретните процеси сбито и ясно, което се надявам да ви даде още някой идеи. Самата презентация е поостаряла, защото беше представена на едно от Hack събитията за разработчици преди няколко месеца, но… както и по-горе писах – явно Facebook се пооплашиха от Google Plus и решиха най-после да обясняват ясно и точно какво съдържа платформата им и защо би било полезно то.

Конкуренцията явно ражда качество, което може само да ни радва – войната между Facebook и Google + работи в полза на потребителите им и разработчиците, което наистина е супер 🙂

Ако търсите повече обяснения и по-подробна информация около темите, които Cat Lee засяга – посетете форумите на Facebook Developers, официалната документация там или влезте тук за да прочетете мои публикации по темата.


Тази статия е разгледана общо 6 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.