Извличане и индивидуален дизайн на facebook comments за WordPress с JQuery

UPDATE: Кликнете тук за да видите скрипт за facebook коментари, оптимизирани за SEO на сайта

Едно бързо и добро решение в случай, че искате индивидуален дизайн на facebook коментарите и да ги направите част от интерфейсът на WordPress коментарите.

За целта е необходимо да отворите comments.php на вашата WordPress тема и да добавите следния код (преди или след кода за wordpress листване на коментарите):

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$.getJSON("https://graph.facebook.com/comments/?ids=<?php the_permalink(); ?>&callback=?",
 function (j) {
 var roboText = "";
 $.each(j, function (i) {
 $.each(this.data, function (i, item) {
 fbText += "<div class=\"quote\"><div class=\"alt\"><a href=\"http://www.facebook.com/profile.php?id=" + this.from.id + "\" target=\"_blank\"><img class=\"avatar avatar-80 photo\" width=\"80\" height=\"80\" src=\"http://graph.facebook.com/" + this.from.id + "/picture\" /></a><p>" + this.message + "</p></div><small>Facebook коментар на <a href=\"http://www.facebook.com/profile.php?id=" + this.from.id + "\" target=\"_blank\">" + this.from.name + "</a> от дата: " + this.created_time + ". Харесвания: " + this.likes + "</small></div>";
 });
 });
 $('#facebookcomments').html(fbText);
});
</script>

<div id="facebookcomments"></div>

Чрез <div id=“facebookcomments“></div> „извиквате“ всички коментари, които се зареждат в реално време чрез Facebook Graph API. В кода по-горе може да промените лейаута с този, който вашата WordPress тема използва – това става в частта fbText

Минусите на разработката са отново, че липсват контролите (като „Отговор“ или „Харесва ми“) за добавяне и харесване на коментар, които facebook comments по принцип предлагат. Друг минус е, че JQuery не е особено добър метод, що се отнася до SEO на коментарите.

Плюсовете са, че имате синхрон в дизайна на facebook и wordpress коментарите, което прави блогът по-прегледен и уеднаквен в тази връзка. Коментарите се листват с еднакъв дизайн на едно място. Друг плюс е, че за разлика от други разработки, когато някой изтрие своя facebook коментар – той се изтрива и от листнатите коментари.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Our discussion have COMMENTS (5)

  1. Аз нещо не мога да се ориентирам къде точно да го напъхам в comments.php – той май е доста модифициран в моята тема

    Отговор
    1. Няма проблем 🙂 Честито ти facebook коментари в сайта 🙂 Ще видиш положителния ефект от тях съвсем скоро, убеден съм

      Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS