Какво знае Facebook за нас?

Не, няма да си говорим за конспирации и политика на социалните мрежи. Става дума един полезен инструмент в Интернет, на който попаднах и започнах да използвам. Затова реших, че на някой от вас може също да бъде полезен:
http://zesty.ca/facebook/

За какво служи?

1. В случай, че става дума за откраднат профил във Фейсбук;
2. Когато сте забелязали фалшив профил във Фейсбук;
3. Когато искате да намерите някой бързо;
4. За търсене на съдържание, страници, групи или приложения във Фейсбук;
5. За да разберете какви данни съхранява за вас Фейсбук.

Интересно нали?

Как се използва?

Както виждате има две текстови полета. В първото (по-дългото) можете да запишете кратък адрес или ID на “обект” от Facebook. Припомням, че обектите могат да са както профили, така и фен страници, приложения, групи, събития. Просто трябва да вземете ID-то от техния URL адрес или ако знаете тяхното потребителско (кратко) име да го запишете вместо ID. Например моят профил е на адрес http://www.facebook.com/ivoiliev , т.е. в текстовото поле ще запиша ivoiliev за да намеря информация за себе си.

Чрез двете стрелки най-вдясно навигирате напред-назат из съдържанието, което разглеждате.

Във второто поле (по-малкото) може да запишете име, е-мейл или някакви ключови думи – това е универсално търсене на съдържание във Фейсбук. Падащото меню до полето ви дава възможността да филтрирате резултатите от търсенето според различните Фейсбук обекти – потребители, постове, събития, групи, фен страници.

В общи линии – това е 🙂 Ползва се лесно и върши идеална работа.
Приятно сърфиране!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have COMMENTS (2)

  1. Pingback: Какво знае Facebook за нас? – FB-BG

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS