Започнете видео конферентен разговор в Google Wave в ТРИ лесни стъпки

Нека благодарим на “6round” за страхотното “видео преживяване” както те го наричат – наистина е много приятно и напълно безплатно за ползване приложение в Google Wave. Без повече излишни приказки ви представям краткото уроче как да се възползвате от въпросната екстра:

Как да започнем видео конферентен разговор в Google Wave:

СТЪПКА 1:
Влезте в Google Wave и в полето за търсене напишете следното:
in:inbox extensions

В списъка с вълни ще се появи вълната с име “Extensions Gallery” – кликнете на нея и в най-десния прозорец на Google Wave ще се зареди съдържанието й.

СТЪПКА 2:
Скролнете из съдържанието на вълната с приложения (extensions) и по-надолу ще видите “Video Chat Experience“. Кликнете на неговия зелен бутон “Install“, който ще инсталира видео конферентното приложение. Когато бутонът “Install” стане жълт с текст “Uninstall” видео приложението се е инсталирало (инсталацията отнема 1-2 секунди; не става въпрос за инсталиране на софтуер във Вашият компютър, а в Google Wave).

СТЪПКА 3:
Започнете нов разговор с потребител(и) в Google Wave, т.е. започнете нова вълна или отворете някоя от старите във “Inbox-a” ви. Всеки път, когато пишете в която и да е вълна, в менюто в горната й част ще виждате тази иконка: Video Chat Google Wave (ако не я виждате кликнете на бутончето с многоточието най-вдясно). Натиснете върху въпросната иконка и ще стартирате видео конференция в своя пост. Конференцията може да е между 6 човека – първоначално избирате “място за сядане”, като кликвате върху някое от появилите се кръгчета с надпис “Seat”. След това изчаквате и вашите събеседници от вълната да влязат … и чата започва 🙂

За по-нагледно може да изгледате краткото видео, което обяснява трите стъпки по-горе.

Желая ви приятна комуникация!

P.S.> Още за Google Wave  може да научите оттук


Тази статия е разгледана общо 7 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

1 Коментар

  1. изработка на уеб сайт 12.01.2010 на 16:22

    Вече го тествах, наистина е лесно и приятно ползването му. Благодаря за инфото 🙂

    Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *