Използването на Wave става все по-удобно с новите софтуерни приложения

Как да получаваме известия, когато някой ни пише в Google Wave?

Google Wave на този етап изобщо не е най-популярната уеб услуга за комуникация онлайн. Това се дължи от една страна на факта, че за да използвате Wave трябва да имате покана за създаване на потребителски профил(сметка); от друга страна – Wave е прекалено нова услуга с по-различен интерфейс и функции и се иска време да й свикнем.

Поради тези причини комуникацията в Wave в момента може да е малко по-трудна, защото всеки проверява съобщенията си там през по-голям интервал от време.

Вече не е необходимо да киснете по цял ден в Wave за да не пропуснете ако някой ви пише! Вместо това може да ползвате две много удобни приложения:

gw-firefox
Google Wave за Firefox

1. Известяване във Firefox браузъра.
Изтеглете и запишете на браузъра си този Add-on. След рестартирането на Firefox кликнете с десен бутон върху неговата иконка в долния десен ъгъл и изберете Settings. Оттам задайте име и парола за достъп до вашия Google Wave
акаунт. Така ще бъдете известявани за непрочетените съобщения през интервали от време.

2. Известяване в Windows
Едно съвсем леко и много удобно приложение е Google Wave Notifier. Няма инсталация – двата файла от архива си ги копирате някъде, където да са заедно и включвате файла с иконката на Wave. Тази иконка ще се появи на Start лентата на Windows, вдясно до часовника и когато нещо ново се появи във вашия Wave ще ви известява.

Как да изпращаме съобщения в Wave без предварително да виждат какво пишем?

Както сигурно знаете от моята по-стара публикация за Wave, в интерфейса всеки може в реално време да вижда какво пише другия по време на самото писане. Това в някой случаи е леко некомфортно, но Waver софтуера го игнорира напълно!

Изтеглете Waver оттук, инсталирайте го и го пуснете. Влезте с име и парола и сте готови за wave-ване!

Предимства на Waver:
1. Много лек интерфейс, изисква минимални системни ресурси;
2. Другите не виждат в реално време какво пишете докато го пишете. Виждат текстовете само след като ги публикувате;
3. Дизайнът е изчистен и не заема голямо място на екрана.

Недостатъци на Waver:
1. Много лек интерфейс.. ама наистина много – имате само базовите възможности;
2. Не получавате известия за да разберете кога някой ви пише.

Надявам се, че чрез тези софтуерни програми, вашето сърфиране в Google Wave ще е доста по-приятно! Скоро – повече за Wave! Следете този блог чрез RSS абонамент


Тази статия е разгледана общо 1 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *