5 малко известни Facebook ресурси за бизнесмени, публични личности и журналисти

Работата ми ме е срещнала с доста публични личности и предприемачи, които се възползват от всички новости, които екосистемата Facebook предлага за популяризирането на тяхното съдържание. Фейсбук държи на своите лидери на мнение и им предоставя различни ресурси, уебинари, обучителни и практически материали за основните функционалности и иновации, които са полезни за тях в Instagram, Messenger и самата платформа Facebook.

От 4 години насам Facebook е платформа на Лидери от цял свят, в това число директори на корпоративни гиганти и международно известни личности. България не прави изключение и популярните лица тук, които мислят „няколко крачки напред“ за своята кариера, вече са създали своите силни общности от последователи в топ социалните мрежи у нас. Тази публикация е именно в тяхна помощ и се надявам да им бъде полезна с ресурсите, които бих искал да споделя по-долу:

  • Топ съдържание от Бизнес Лидерите на мнение по света – Facebook създадоха преди време своята мрежа от бизнес инфлуенсъри, която развиват „по периферията“. Един малко познат ресурс, който идва директно от Facebook е техния „жив“ поток от информация (feed) от това, което лидерите на мнение публикуват във Facebook.com и Instagram.com. Можете да разгледате този поток от тук. Не забравяйте да обърнете внимание, че той има хоризонтално скролиране.
  • Как да използваме всички ресурси на Facebook и Instagram ако сме публична личност – От социалната мрежа направиха наръчник с някой доста респектиращи и любопитни данни за развитието им като среда, която се ползва от най-големите лидери на мнение по света. Този наръчник е безплатен и може да се изтегли от тук. Интересно е да го прочетете, защото включва обяснения и статистики за всичкия фейсбук и инстаграм инструментариум.
  • Топ практики в полза на журналистите за LIVE видеа – Facebook LIVE е една от най-използваните технологии в социалната платформа на Цукерберг. LIVE видеата са видеа на живо, които можеш да снимаш с телефона си дори при не особено добра интернет връзка. Видеата имат различни ефекти и възможности, и умело се ползват от журналистите в чужбина за отразяване на новини „от мястото на събитието“. Фейсбук направиха наръчник за журналиста при ползването на LIVE видеа, който може да изтеглите от тук.
  • Инструмент за следене на вашия инфлуенс – Как се разпространява вашето съдържание ще ви покаже съвсем безплатно един софтуер, който може да си инсталирате на вашия Chrome Browser. Това е инструментът CrowdTangle, който Facebook си купиха преди време. Можете да го добавите към Chrome от тук. След това просто го активирайте от иконката му след като влезте в сайта, за който искате да видите интеракции и източниц на интеракции.
  • Ако искате да започнете бизнес в нова държава и не знаете колко да инвестирате във Facebook – Често национални клиенти ме питат каква трябва да е разумната им инвестиция във фейсбук реклама, ако решат да стартират бизнеса си в нова държава. Facebook имат много интересен инструмент, който има за цел да бъде „компас“ за такива предприемачи, които искат да продават извън границите на своята държава. Например ако сте български бизнесмен, който желае да продава в Румъния или Гърция, може би данните от инструмента на Facebook ще са ви от полза. Можете да разгледате и ползвате инструмента от тук.

 

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *