Предстои семинар на тема „Как да продаваме с помощта на социалните медии“

Posted by Иво Илиев in Други разни on октомври 8, 2012

Предполагам почти всеки, който има интерес към бизнес, маркетинг и PR в социалните медии, знае за серията семинари „Social Me Workshop“. Припомням, че това са събития, в които основна тема са социалните медии, и се дават множество практически примери и решения за успешното представяне в тях.

На предходните 8 уоркшопа е имало лекции на най-актуалните и интересни теми в областта на интернет маркетинга и комуникациите в социалните мрежи. Например:

 • организиране и управление на фейсбук бизнес страници;
 • интеграция на facebook добавки и приложения в уеб сайтове;
 • facebook приложения – концепции, изграждане и управление;
 • поддържане на активността и опознаване на аудиторията в социалните мрежи;
 • управление на профили в twitter, linkedin, google plus, pinterest и др.;
 • изграждане на репутация на бранда посредством активно присъствие в социалните мрежи;
 • управление на онлайн репутацията;
 • PR в социалните мрежи;
 • интернет сигурност;
 • успешни фейсбук кампании;
 • стратегии за развитие на фейсбук групи;
 • създаване на предпоставки за вирусни ефекти и вирусно разпространение;
 • и др.

Всеки един от осемте семинара до момента (това, мисля, че е най-дългата поредица тематични семинари, която се прави в България) е имал конкретна тема. Така е и с деветото издание на „Social Me Workshop“.

Темата този път са продажбите

Продажби посредством социалните мрежи – нещо, което представлява интерес за всеки бизнес, който присъства в Интернет.

Относно темата лекциите са доста разнообразни. Имам удоволствието да представя своя лекция за Facebook, която ще е първа на този семинар. Днес има много възможности да достигнете до потенциалните си клиенти в Интернет посредством социалните мрежи – ще Ви разкажа за новите тенденции в социалните медии, по-конкретно Facebook. Ще ви запозная с промяната в общата картина за почти изминалата 2012г. Приготвил съм някой често срещани грешки при бранд присъствието във Facebook, както и при организирането на промоции и рекламни кампании в социалната мрежа.

След мен на сцената ще излезе моят приятел и колега Ален Попович, който ще разкаже с много примери от практиката как става ефективното управление на бизнес фейсбук страница. Ален е един от създателите на „Social Me“ и има солиден опит в социалните комуникации зад гърба си. Той се е приготвил да говори и за една интересна за мен тема – политиката спрямо хейтърите.

Трети лектор е Бисер Вълов – приятел и блестящ PR мениджър в агенция „APRA Porter Novelli“. Той е отличен практик с доста отлично проведени кампании, които като мениджър „Нови медии“ в агенцията е имал възможността да организира и проведе. Неговата тема е за Facebook Ads – платените реклами във Facebook. Всяка кампания се нуждае от добре организирани Facebook Ads, което прави темата доста актуална и полезна универсално. Други теми от лекцията му са насочени към фейсбук офертите, facebook landing pages за нуждите на Facebook Ads, както и създаването на ефективни рекламни видеа конкретно за нуждите на социалната комуникация в Интернет.

Инж. Стефан Чобанов МВА и Димитър Димитров от Stenik също са подготвили практична лекция на тема „Интернет магазините и онлайн търговията днес„. Това е доста интересна тема у нас и е супер, че ще й бъде обърнато подобаващо внимание на семинара.

Последната лекция за мен ще е много интересна, защото засяга една област от маркетинга, която често се подценява, а е адски важна за успехът на всяка кампания – съчетанието между онлайн и офлайн рекламата. Лекторите отново са практици – Александър Манев, управител на печатна къща J-Point+, и Венелин Кръстев, маркетинг мениджър в J-Point+

По традиция семинарът завършва с панелна дискусия. В нея ще отговорим на Вашите въпроси и конкретни казуси и проблеми, които имате. Това е много полезна част от семинарите „Social Me Workshop“, защото е доста близка до професионален консултинг.

Ако имате бизнес, който искате ефективно да присъства в Социалните мрежи и ако търсите чрез тях да увеличите продажбите си – този семинар е точно за Вас.

Мястото на провеждане е  СТЦ „Интерпред“, зала „София“, бул. Драган Цанков 36, конферентна зала „София“, а датата е 27.10.2012г.

Повече информация ще намерите на http://www.socialme.org/workshop9/, където можете да се запишете на преференциални цени за ранна регистрация.

До скоро виждане на Social Me Workshop #9!

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *