Google пуснаха Caffeine

Да, почти година измина от новината през август 2009г., когато Google анонсираха предстоящото пускане на Caffeine.
Днес в официалния блог на Google официално обявиха старта на Caffeine като работеща индексираща система.

За момента е сигурно едно – в новия Google Caffeine ще имаме възможност да виждаме по-свежо съдържание в различните “слоеве” от резултатите от търсене (видеа, социални мрежи, страници, новини, снимки и пр.).
Схемата по-долу обяснява по-добре от думите:

Вече можем да се замисляме сериозно за оптимизации на RSS предаването и бързината на зареждане на страниците, особено ако става дума за новинарски сайтове например 🙂 Какво предстои да се промени от гл.т. на оптимизация за търсачки (SEO) тепърва предстои да проучваме и тестваме.

Няколко забавни факти, които обявиха от Google:
– Всяка секунда Google Caffeine сърфира сред стотици хиляди страници. Ако това бяха купчинка листи, тя щеше да стане три мили висока за една секунда
– Google Caffeine поема в една база данни 100 млн. гигабайта информация, като добавя нова информация с обем от стотици хиляди гигабайта на ден
– Необходими са ви 625000 от най-големите iPod устройства за да съхраните толкова много информация. Ако съберете един до друг тези iPod-и ще направите пътечка дълга 40 мили.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Our discussion have COMMENTS (3)

  1. Нещо чупи подаваното URL – поставя &linkname=тайтъла-повторен и бутона ти от TBL спира да работи. Вероятно някой глупав SEO или статистически плъгин ;/

    Отговор
    1. Мерси, че каза, забелязвам го от няколко дена насам. Понякога работи, понякога не… а не съм слагал нови плъгини. Ще опитам по метода на изключването 🙂

      Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS