Отдалечено толерантни, но толерантни отдалече

Църквата заклейми Ин-витрото малко след като обществото заклейми поповете като ценители на скъпите коли. После Вежди Рашидов заклейми гейовете. Всички сме бесни, така да знаете – чакаме Бойко да се изкаже(незнайно защо пък той). Варианта е Бойко утре да се появи в сутрешния блок на коя да е телевизия (те вече всички дават едно и също) и да каже: “Обичам гейовете”. Да, ама така хем ще се съмняваме в неговата мъжественост(което е фатално за мандата), хем гейовете догодина ще искат майчински и детски добавки(което е фатално за държавния бюджет). Пък църквата ще им разпише по още един грях на сметката на гейовете, за това, че искат да са родители.

През това време в гетото циганка ще роди 6-тото си дете и ще го даде в дом, защото нито църквата, нито гейовете, нито хората с репродуктивни проблеми ще го искат. Детето няма да е самичко – там са неговите братчета и сестричета, с които ще порасне, ще се върне в гетото необразован и гладен, и ще краде не от гейовете, не от поповете, не от онези с репродуктивните проблеми, не от Рашидов, Борисов или държавния бюджет, а от ТЕБ.

Ти, който си научен на толерантност. Тя те кара да се правиш, че разбираш и обичаш нещата, които не можеш да търпиш. Толерантността се губи на между 200 и 300 гр. твърд алкохол. При някой на по-малко. При други по време на футболните дербита. Толерантен си към гейовете, докато не разбереш, че невръстната ти братовчедка им е сорогатна майка. Толерантен си към църквата на цената на една свещичка. Толерантен си към ромите, само да не са ти в къщата. Тотално тоталитарна толерантност е твоята.

Колко свещички си купуваш, преди да влезеш в Храм? Надали е само една, а и една ти е достатъчна за да чуе Той молитвите ти! Истината е, че колкото и да запалиш – утре така или иначе може да осъмнеш грешник, защото си искал да станеш родител, а църквата е заклеймила начина, по който си станал, за да потули един скандал със скъпи коли.

Като видиш ром на улицата стисваш ли здраво чантата си? Отдалечаваш ли се от него? Той е ничие дете, с ничий морал и ничии скрупули. Израстили са го все толерантни хора, но така някак – отдалечени.

Винаги сме отдалечени от това, към което сме толерантни.

P.S. В българските фирмени сайтове няма снимки на цветнокожи.

Допишете…

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have One comment

  1. Очаквай да те нападнат гейовете, защото ги сравняваш с мангалите. 🙂 В момента, в който споменеш думата “гей” на сайта, се чувстват като отвързани и почват да цензурират! Ще видиш! От опит знам, че е така. Пък ти върви и им разправяй, че си толерантен…

    Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS