Луксозни подаръци, отлично обслужване – www.luxurygifts.bg

До сега не съм си позволявал да пиша тук мнение за някоя марка на която съм бил клиент.
Това беше така поради две причини:

  • Предпочитал съм (и досега съм успявал) да опитам да се оправя сам с възникнали проблеми.
  • Знаел съм, че споровете се решават с диалог, а ако той не помогне следващата мярка е по-неучтив диалог, после скандал и чак тогава, ако думите са свършили – използване на блогът ми като “оръжие” срещу некоректната компания.
  • Ако напишеш нещо за някой в Интернет после е доста по-трудно да си върнеш думите назад и това може да създаде излишни проблеми.

Вероятно ще ви изненадам, но тази кратка публикация няма да е негативна. Не мисля да оплювам никоя фирма или продукт. Мисля, че блоговете са положително явление в Интернет и те трябва да доставят положително съдържание – затова съм гледал да се разправям с проблемите офлайн и ако това не помогне в много краен случай да напиша разочарованието си в блога си. Както става ясно, до момента тази тактика ми помага, и макар, като че ли се обръща повече внимание на хейтърските публикации и ирониите около тях, тук това никога не е било нито практика, нито приоритет. Също така това не е рекламна публикация – просто споделям с вас нещо от ежедневието си, което ме впечатли първо отрицателно, а след това положително. За това са блоговете.

Става дума за магазинът за луксозни подаръци www.luxurygifts.bg, които предлагат асортимент от подаръци като писалки, ролери и химикалки от марките Cerutti, Smalto, Jourdan, Scherrer, Ungaro, както и различни бизнес аксесоари – чанти, аксесоари за бюро, портфейли, часовници, очила и др.

Намерих магазина по long-tail критерии за търсене в Google (търсих определена марка химикалки тип “ролер”), което като човек, който се занимава със SEO (и психически малко или много обременен от това 🙂 ), ми допадна в началото. Другото, което ми хареса бяха добрите цени и богатия асортимент – търсех писалка или химикалка, която да подаря на близък човек и в www.luxurygifts.bg наистина имаше избор на модели, които си заслужаваха вниманието. Съответно подбрах един от моделите и веднага го поръчах. Така и не ми се обадиха да потвърдя заявката и изненадващо служител на фирмата дойде на посочения адрес с ролера, който бях поръчал 🙂 Ами ако ме нямаше или не носех пари?

Подарих ролера на моя близък и след ден ми се обади за да ми каже, че нещо не е наред, защото, когато вкара пълнителя в тялото на химикалката той не се подава и продукта е практически неизползваем. Наистина беше така и това ме ядоса – първо, защото ме постави в неудобна ситуация, второ, защото щеше да ми създаде допълнителен ангажимент да си търся правата като потребител.

Свързах се с www.luxurygifts.bg по е-мейл, разказвайки им в каква ситуация съм попаднал и какво ме е възмутило. Хората ми отговориха в рамките на деня (въпреки, че беше неделя) с готовността им да съдействат за подмяната на ролера. И наистина още на следващия ден (понеделник) техен служител се свърза с мен и изпратиха човек на място да види какъв е проблема и ако трябва да подмени продукта. Какво се оказа – един от елементите на ролера се преместил в горната му част (защото нямало пълнител, който да го спре) и така запушил отвора, през който се подава писеца на пълнителя. Служителят от www.luxurygifts.bg беше много учтив и внимателен през цялото време, извини се за причинените неудобства, аз също му се извиних за това, че съм го разкарвал.

Поуката, дами и господа, вече ви е известна. Важен е крайния резултат и ако той е добър, и ако аз, като клиент съм доволен, значи всичко е наред. Случват се всякакви недоразумения, но важното е да подходим с търпение и разбиране, и това да е двустранен процес.

Пак ще обърна внимание на решението да пишем или да не пишем за подобни положителни случки. Аз избирам да пиша, защото малко ми е омръзнало да гледам как се кльопат тематики с оплювки, преди да е имало каквото и да е друго действие. За мен това да оплюеш някого преди да си го изслушал е форма на безсилие, на невъзможност за пряк и откровен разговор, на прекомерно его. Не го правете! Потърсете решение заедно и ако има желание от двете страни – ще има и отлично решение! А когато ви се случи нещо хубаво, когато сте доволни от някого – споделете го, защото като че ли такива хора и организации остават все по-малко. Трябва с този малък жест, да кажем добра дума за тях, да ги мотивираме да продължават.


Тази статия е разгледана общо 5 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *