Google Code и бързите уеб страници

Google Webmasters Central наскоро повдигна темата за бързината на уеб страниците и се заговори за проекта, част от Google Code, носещ името Page Speed.

Google Page Speed е добавка с отворен код към Firefox/Firebug, която дава информация на уеб мастърите за бързината на зареждане на уеб страниците, като освен това предоставя съвети как да оптимизирате уеб сайта си за да е по-бърз. Съветите за сайта Ви са удобно подредени по степен на важност: първо са най-проблемните, след това по-маловажните и накрая изпълнените фактори за оптимизацията на скоростта на сайта. Удобно е, защото при клик върху дадения фактор ще получите подробна информация за него в отделна страница.

Как да инсталирате Page Speed:
1./ Инсталирайте добавката Firebug оттук
2./ Инсталирайте добавката за Page Speed оттук
3./ Рестартирайте браузъра
4./ Долу вдясно на браузъра Ви ще се появи логото на Firebug (хлебарката) – кликнете на него и изберете таб-а Page Speed

Това е цялата философия. Смятам, че ще получите и ценни и не толкова ценни съвети от Page Speed, но така или иначе в бъдеще са обещали, че тази добавка ще се развива и ще става все по-подробна и богата на възможности… така че… с Page Speed към интернет прогес!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS