Google Code и бързите уеб страници

Google Webmasters Central наскоро повдигна темата за бързината на уеб страниците и се заговори за проекта, част от Google Code, носещ името Page Speed.

Google Page Speed е добавка с отворен код към Firefox/Firebug, която дава информация на уеб мастърите за бързината на зареждане на уеб страниците, като освен това предоставя съвети как да оптимизирате уеб сайта си за да е по-бърз. Съветите за сайта Ви са удобно подредени по степен на важност: първо са най-проблемните, след това по-маловажните и накрая изпълнените фактори за оптимизацията на скоростта на сайта. Удобно е, защото при клик върху дадения фактор ще получите подробна информация за него в отделна страница.

Как да инсталирате Page Speed:
1./ Инсталирайте добавката Firebug оттук
2./ Инсталирайте добавката за Page Speed оттук
3./ Рестартирайте браузъра
4./ Долу вдясно на браузъра Ви ще се появи логото на Firebug (хлебарката) – кликнете на него и изберете таб-а Page Speed

Това е цялата философия. Смятам, че ще получите и ценни и не толкова ценни съвети от Page Speed, но така или иначе в бъдеще са обещали, че тази добавка ще се развива и ще става все по-подробна и богата на възможности… така че… с Page Speed към интернет прогес!


Тази статия е разгледана общо 2 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *