Кул(ту)линарно блогоизлеяние

Posted by Иво Илиев in Семкаджийница on август 1, 2013

Денис ме покани в блог щафетата на (забележете, внимание!) кулинарна тема. Аз като пишман кулинар и професионален консуматор на храна, с радост приех, след което сготвих и вечерях, след което пък пиша отговори за този Liebster-оподобен въпросник 🙂

enhanced-buzz-12798-1360368158-01. Какво очаквате от блога си?
Нищо. Създадох го с това очакване и след това 7 години постоянно се радвах, когато надхвърляше очакванията ми 🙂

2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?
Никога не съм се замислял, но определено предпочитам топлите и солени ястия, печени предимно. Пърженото било вредно, водата от чешмата също – с тях се глезя отвреме-навреме.

3. На каква музика обичате да се “вихрите” в кухнята?
Слушам всякаква музика, стига да е мелодична. Доказано е, че мелодичната музика ни настройва хармонично, а това е важно в готвенето, нали?

4. За кого сте вдъхновен да сготвите = да творите?
За всеки, който знам, че мога да изненадам чрез сготвеното. С еднакво голям ентусиазъм бих направил суши за баба си и грис халва за жена си, защото знам, че не са опитвали и това ще ги изненада, ще е нещо ново и интересно за тях. Често купувам продукти, които нямам идея как да комбинирам или дори сготвя. После си харесвам да прочета рецепта за най-малотрайния продукт, а след това се връщам обратно в маркета за още продукти по рецептата 🙂 Може би е малко странно, но това ме забавлява много.

5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?
Почти не ползвам подобни хладни оръжия, но експерименти обичам. И професията ми е свързана с постоянни експерименти, затова не се стряскам. Доста (подобия на)храна е отивала в кофата заради тази ми смелост 😀

6. Как бихте поднесли следобедния чай?
Ако е за мен самия – с 3 резенчета студен лимон, в стъклена чаша с чинийката отгоре. Билките не в пакетче, а цели. Без захар, мразя чая да е сладък! С лъжичка, за да натискам билките. Лимонът няма да ползвам за чая – това ми е любимия плод и ще си го изям предварително 🙂 После чая изпивам преди да е изстинал.

7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?
Това й е хубаво на Родината ми, че когато намериш любимото, следващото също ти става любимо. Дано никога не намеря най-любимото, че после ще стане скучно 🙂

8. Какво е мнението Ви за диетите?
Яжте каквото ви се яде. Пийте каквото ви се пие. Обичайте се – може по няколко пъти дневно, преди и след лягане, между храненията. Яжте шоколад понякога. От година и нещо пробвам една нова диета – казва се Борис, избиват му зъби напоследък, и се научи да бяга – ние след него горим калории ефективно.

9. Какво четете?
Последните години най-вече статуси във Facebook. Понякога дори ми плащат за това.

10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?
Да!
(От пубертета знам, че на въпроси тип „мъжете или жените“ се отговаря с ясно и отчетливо „Да“)

Най-хубавата част е да поканя на кухненско-блогърския тезгях едни трима кулинарни ценители и блогбъстъри: Сандра Алексиева (тя май няма блог, нарушавам регламента, но нищо :)), Любомир Любомиров и Пламен Петров. Просто те така в комплект веднага се сетих за тях.

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *