За дигиталните номади като мен

Къщи за гости "Кузманови"Понякога ми се случва да пътувам от Варна за София по 4-5 пъти месечно, и за тези години на работа в дигиталния маркетинг съм разбрал, че може да е еднакво трудно да хванеш добър интернет в хубав хотел в центъра на столицата, или в далечна точка из Балкана.

Не знам дали спадам в категорията „дигитален номад“, защото не съм сигурен какво е определението за нея. Според мен е човек, който може да работи навсякъде, стига да си е взел хардуер и интернет за целта.

През годините съм „бил на работа“ край скалистите созополски брегове, на различни черноморски плажове, и карпатските гледки, край лондонски забележителности и пр., и пр. Винаги ми е изключително приятно по този начин въпреки различните затруднения.

DSC08420За втора поредна година, обаче, избирам едно тихо местенце – в почти дивия Балкан, но въпреки това с отличен интернет и изумителни гледки. Това са къщите за гости „Кузманови“ край гр. Елена. За първи път ги посетих във връзка с конференция в града, на която бях поканен да съм лектор. Обещах си да се върна и тази година го направих.

Уникално е да се събудиш и да излезеш на дървената си веранда с чаша ароматно кафе и цялата приказна природа, която ти се подарява пред очите! И децата да дивеят от щастие из огромния отлично поддържан двор. Град Елена е наблизо, както и много природни забележителности – няма време за скучаене определено. Аз обаче си харесвам едно селце наблизо – Марян. Там има винарско шато, което успяхме да разгледаме обстойно и да опитаме всички уникални вина, получили награди в престижни винени изложения у нас и в чужбина.

И за края на вечерта – голямата барбекю пещ и хубавото регионално вино ни бяха отлична компания, заедно с чистото небе, на което можехме да видим всяка вечер всички съзвездия. Страхотно място, страхотни хора!

А вие ще споделите ли къде номадствате? Хайде да обменим места и маршрути!

Иво Илиев

___ Повече за автора четете от тук | YouTube канал | Facebook страница ___ Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании BOLANDILA и InteractAGE. ___ Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат опит в маркетинга и рекламата на международни компании. Практикува като консултант, водещ на корпоративни обучения, лектор. ___

Comments (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *