Не случайно, когато става дума за IFA, се спряга изречението “световно място за срещата на Индустрията”. IFA е един от най-мащабните форуми на дигиталната и технологична индустрия в света. Всяка година на IFA се срещат хора от над 100 държави, за да видят и отразят най-големите иновации в света на технологиите!

На IFA 2015 се събират над 240 000 посетители в рамките на 6-дневна програма и изложение, разположено на 1 600 000 кв.м. площ, където са показани за първи път пред света над 10 000 иновации от 1600 топ производители в световен мащаб! Тази година IFA Berlin 2016 предстои да е още по-впечатляващо събитие.

IFA Berlin 2016

… И аз ще съм част от него!
Имам своята акредитация като гост-блогър на събитието, със специален бадж, с който мога да съм част от IFA 2016 на 2-ри септември 2016г., когато е откриването.

Последвайте ме в следните дигитални канали…

На 31.август, 1-ви и 2-ри септември, 2016, ще споделя с вас участието си в IFA и няколко други събития, за които ще стане дума по-долу.
За да научите първи – следете на:

 1. Моят блог www.ivosiliev.com
 2. Отворил съм си и Tumblr блог, където ще блогвам на живо
 3. Моят фейсбук профил, където може да станете последователи
 4. Фейсбук страница на блогчето ми
 5. Във Facebook, Twitter, Instagram, YouTube по хаштаговете: #BGIFA, #IFA2016, #ifaberlin, #LENOVOLAUNCH

За моето пътуване до Берлин

Всичко това нямаше да е толкова страхотно (макар да е, и то много), преди да получа своята покана от LENOVO за участие в #LenovoLaunch – събитието за иновации, което ще се проведе в култовото място The Station Berlin:

LENOVO показаха, че са иновативни не само в технологиите, но и в начина си на мислене и комуникиране, защото моята покана от тях беше в ролята ми на инфлуенсър и блогър от България, който има шанса да докосне българската си аудитория до тези уникални събития и да направи своите последователни съпричастни с всички представени иновации.

Та… преди часове при мен пристигна от САЩ моята индивидуална програма за трите дни в Берлин.

LENOVO са се погрижили да имам достъп до най-интересното през тези три дена и са организирали всичко до най-малките детайли.

#LENOVOLAUNCH 2016

Програмата, която ще споделя с вас:

31.август.2016

 • Следобед отлитам от Варна за Берлин. По време на пътуването се надявам да успея да се включа с някой интересни новини и информация относно предстоящите събития.
 • Предстои ми среща с други блогъри, журналисти и екипът на LENOVO, с които ще тръгнем към VIP сесията на “LENOVO GLOBAL LAUNCH 2016”. Това определено ще е интересно събитие – следете блогчето ми, моят фейсбук профил, фейсбук страницата на блогчето и този Tumblr блог (http://ivosiliev.tumblr.com/) за моето пътуване. Там ще споделям ъпдейти и интересна информация.

1.септември.2016

 • Ще имам възможност да се запозная с Oliver Ebel (LinkedIn профил, Twitter канал) и наскоро присъединилият се вице-президент в Lenovo Mobile, Dan Dery (профил), които ще имат сесия с въпроси и отговори.
 • Екипът на LENOVO са ни подготвили интересни активности из Берлин в този ден, които се пазят в тайна и са анонсирани със съобщението “Носете си удобни обувки” :)) Ще споделя по възможност с facebook live video
 • В края на деня ще сме на бизнес коктейл с прес-информация и новини за бъдещето на LENOVO и MOTOROLA – също ще мога да ви направя съпричастни с live блогване или директно видео (според интернета и батериите :)) Отново напомням – следете блогчето ми, моят фейсбук профил, фейсбук страницата на блогчето и този Tumblr блог (http://ivosiliev.tumblr.com/) за моето пътуване. Там ще споделям ъпдейти и интересна информация.

2.септември.2016

  • Среща с дружината блогъри и influencers от различните държави и потегляне към IFA 2016, която ще бъде разположена в Messe Berlin:
 • Там ще сме целия ден и лично аз смятам да ви споделя колкото може повече от атмосферата на това уникално място.
 • Следобед отлитам от Берлин обратно към Варна. Надявам се за трите дни да съм събрал и достатъчно снимки, информация и материали, които след като се върна да ви споделя 🙂

Какво да очаквате?

Ще опитам да ви направя съпричастни към най-интересните ми моменти от IFA Berlin 2016 и Lenovo Launch 2016.

За гнусните капиталисти

Радвам се, че тази година LENOVO са решили да имат програма за инфлуенсъри (лидери на мнение), която включва блогъри. Дори блогъри от България. Дори моя милост.

Това е един комплимент към мен и моите читатели.

И точно тук отново искам да им благодаря, че са читатели вече доста години и че споделят моят ентусиазъм, че подкрепят блога ми и ми дават увереността да продължавам да го поддържам “жив” с актуални теми от моята професионална област.

Но друга ми е темата на заключението… У нас това “животно”, нарекло себе си “блогър” в последните години се спряга и ползва по-скоро за създаване или решаване на разни проблеми, отколкото за това, в което сме истински добри – да споделяме новости, опит, знания, умения. Това е тъжно и то е така, защото у нас хейтърските блогвания и туийтове надделяват. За това рядко ползвам Twitter – защото за бизнеса и много хора, отворени към социалните медии, това се е превърнало в място, където няма смисъл да бъдеш, ако не си решил да нахейтиш някого.

Същото е и в блогосферата, когато се отвори темата за “гнусните капиталисти”, които са “наели” някой “продажен блогър” да им “прави реклама”. Кавичките са много, защото са на място. Всъщност най-често причината не е в това, а в старата максима “на Вуте да му е зле” – нищо повече.
По тази тема съм си говорил с други блогъри – българи и от чужбина. Разбрах, че не е нормално български блогър едва ли не да се страхува, че някой му е предложил възможност да бъде по-полезен за читателите и последователите си, отразявайки събития на топ компании в световен мащаб.

Чуждоземските блогъри нямат такива притеснения – само у нас някаква шепа хейтъри се мъчат да създават подобна отровна атмосфера просто, защото искат “на Вуте да му е зле”. Тези хейтъри най-често не отделят време да споделят нещо полезно за своите читатели… те нямат свои лоялни читатели и разчитат на нещото, което също е уникално природно богатство само по нашите ширини – наричат го “сеир”. Затова мога да анонсирам нещата и по традиционен начин:

На 31-ви август, 1-2 септември отивам в Берлин да гледам сеир 🙂
А вие през това време гледайте моят… ще е интересно 🙂

И всеки от вас, който следи и сподели съдържанието, което ще публикувам по време на трите ми дни в Берлин, ще даде възможност на повече хора догодина да са на подобни събития. И ще имаме повече представители от България на тези важни събития. Това ще е добре за всички, важно е!

Но стига съм се правил на патрЕот 🙂

Иво, момчето от морето, тръгва с блогчето под мишница към Берлин 🙂
Направо си е един дигитален Бай Ганьо, а? 😀

 


Тази статия е разгледана общо 6 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *