Къщи за гости "Кузманови"Понякога ми се случва да пътувам от Варна за София по 4-5 пъти месечно, и за тези години на работа в дигиталния маркетинг съм разбрал, че може да е еднакво трудно да хванеш добър интернет в хубав хотел в центъра на столицата, или в далечна точка из Балкана.

Не знам дали спадам в категорията “дигитален номад”, защото не съм сигурен какво е определението за нея. Според мен е човек, който може да работи навсякъде, стига да си е взел хардуер и интернет за целта.

През годините съм “бил на работа” край скалистите созополски брегове, на различни черноморски плажове, и карпатските гледки, край лондонски забележителности и пр., и пр. Винаги ми е изключително приятно по този начин въпреки различните затруднения.

DSC08420За втора поредна година, обаче, избирам едно тихо местенце – в почти дивия Балкан, но въпреки това с отличен интернет и изумителни гледки. Това са къщите за гости “Кузманови” край гр. Елена. За първи път ги посетих във връзка с конференция в града, на която бях поканен да съм лектор. Обещах си да се върна и тази година го направих.

Уникално е да се събудиш и да излезеш на дървената си веранда с чаша ароматно кафе и цялата приказна природа, която ти се подарява пред очите! И децата да дивеят от щастие из огромния отлично поддържан двор. Град Елена е наблизо, както и много природни забележителности – няма време за скучаене определено. Аз обаче си харесвам едно селце наблизо – Марян. Там има винарско шато, което успяхме да разгледаме обстойно и да опитаме всички уникални вина, получили награди в престижни винени изложения у нас и в чужбина.

И за края на вечерта – голямата барбекю пещ и хубавото регионално вино ни бяха отлична компания, заедно с чистото небе, на което можехме да видим всяка вечер всички съзвездия. Страхотно място, страхотни хора!

А вие ще споделите ли къде номадствате? Хайде да обменим места и маршрути!


Тази статия е разгледана общо 28 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *