За дигиталните номади като мен

Къщи за гости "Кузманови"Понякога ми се случва да пътувам от Варна за София по 4-5 пъти месечно, и за тези години на работа в дигиталния маркетинг съм разбрал, че може да е еднакво трудно да хванеш добър интернет в хубав хотел в центъра на столицата, или в далечна точка из Балкана.

Не знам дали спадам в категорията “дигитален номад”, защото не съм сигурен какво е определението за нея. Според мен е човек, който може да работи навсякъде, стига да си е взел хардуер и интернет за целта.

През годините съм “бил на работа” край скалистите созополски брегове, на различни черноморски плажове, и карпатските гледки, край лондонски забележителности и пр., и пр. Винаги ми е изключително приятно по този начин въпреки различните затруднения.

DSC08420За втора поредна година, обаче, избирам едно тихо местенце – в почти дивия Балкан, но въпреки това с отличен интернет и изумителни гледки. Това са къщите за гости “Кузманови” край гр. Елена. За първи път ги посетих във връзка с конференция в града, на която бях поканен да съм лектор. Обещах си да се върна и тази година го направих.

Уникално е да се събудиш и да излезеш на дървената си веранда с чаша ароматно кафе и цялата приказна природа, която ти се подарява пред очите! И децата да дивеят от щастие из огромния отлично поддържан двор. Град Елена е наблизо, както и много природни забележителности – няма време за скучаене определено. Аз обаче си харесвам едно селце наблизо – Марян. Там има винарско шато, което успяхме да разгледаме обстойно и да опитаме всички уникални вина, получили награди в престижни винени изложения у нас и в чужбина.

И за края на вечерта – голямата барбекю пещ и хубавото регионално вино ни бяха отлична компания, заедно с чистото небе, на което можехме да видим всяка вечер всички съзвездия. Страхотно място, страхотни хора!

А вие ще споделите ли къде номадствате? Хайде да обменим места и маршрути!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS