5 причини да сте на WebIt

Това са си моите 5 причини, които нямат нищо общо с 5-те причини, посочени в сайта на WebIt. Не, че другите 5 не са верни, напротив, но аз си реших да си кажа моите 5 като присъствал вече на събитието човек, който смята живот и здраве пак да го посети и тази година.
Та… 5-те причини:

1. WebIt е тематично всеобхватен – Браншът, в който работим се обогатява сериозно с нови продукти и услуги всяка година, нови технологии, нов начин на мислене. Хората, които движат този процес са лекторите на WebIt.

2. WebIt създава среда, в която консумацията е само ресурс за креативност – ще се опитам да обясня накратко. Ако следите блога ми, сигурно сте забелязали недоволството ми от лекциите на Google Academy относно AdWords. Това е защото лекторите казаха това, което всеки може да прочете в Help документацията за PPC платформата им… обаче! Дадох си сметка, че Google Academy бяха дошли за да изрекламират един от основните си източници на доход, а ние бяхме там за да им зададем своите въпроси. С други думи ние не само консумирахме информацията, която ни дадоха по време на лекцията, но веднага я вкарахме в нашите бизнес рамки и накарахме хората от Google да ни дават отговори на конкретните ни въпроси. Лекциите на WebIt бяха основата за разговори между колеги и специалисти след това, които пък породиха креативни идеи за всеки от нас.

3. WebIt е отворен – отворен както към специалисти и професионалисти в бранша, така и към бизнесмени и предприемачи. Това обединяване на едно място не е просто нещо важно, у нас то е дефицит и трябва да грабваме подобни възможности.

4. WebIt се развива – факт е, че организаторите следят мненията за WebIt и реагират в положителна насока, развиват събитието, разширяват го, привличат нови гурута в бранша, реализират нови идеи. Аз, като дипломиран икономист, съм учил, че когато нещо се развива и разраства ние или трябва да му обърнем внимание или да понесем загуби.

5. WebIt е професионална социална общност – хората, които трябва да знаят за WebIt, знаят за WebIt, защото се интересуват от WebIt. Защото мълвата около WebIt е нещо традиционно и нормално, въпреки, че се провежда за едва втора година. Според мен това е така, защото е имало нужда от подобно експо, то се е случило, било е високо оценено и бива подкрепяно. Дано това продължи да се случва и следващите години.

За мен има и шеста причина и тя е породена чисто и просто от икономическата ситуация, в която сме всички. Днес, в условията на криза, най-правилната и печеливша инвестиция сме самите ние. Ние като, че ли не сме свикнали да инвестираме в себе си като цяло(колко хора с автокаско и застраховка имущество имат застраховка живот?). Но днес, когато трябва да разчитаме основно на себе си, най-логично е да инвестираме в самите нас. WebIt  Expo е една от многото възможности да направите такава инвестиция.


Тази статия е разгледана общо 1 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

1 Коментар

  1. Вергил Пенков 06.07.2010 на 9:36

    Webit е ценно събитие не толкова за научените неща (хората от бранша няма какво толкова да научат оттам), но хубавото е, че можем да зададем правилните въпроси, за които посетителите, търсещи обслужваща агенция, не биха се сетили.
    Идеята е, че събитието отговаря на някои въпроси, които клиентите биха искали да зададат и отваря място за още много въпроси. А в почивките има прекрасна възможност за нетуъркинг, където експертите могат да си намерят клиентите и да им отговорят 🙂
    Така че е win-win положение дори и нищо ново да не чуе човек.

    Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *