Знаете ли, че във Facebook (продължението)…

Да чатим във Facebook без да ползваме чата на Facebook
Възможно е с едно много симпатично десктоп приложение на име Gabtastik. Чрез него можете да чатите през Facebook и Google Talk много удобно и лесно, без да се налага да отваряте съответните сайтове.

Моят нов глобален статус, който ще покори Интернет!
Веднага ще разясня, че не става дума за конспирация и супер-злодеи, а за голямата необходимост да ъпдейтнем статуса си в няколко социални мрежи, спестявайки колкото може повече време. Трудно е, в един момент става досадно, постоянно да влизаме, да се логваме и да пишем едно и също във facebook, twitter, linkedin, myspace, friendfeed и купищата други алтернативни социални мрежи (как посмях да пропусна и hi5 🙂 ).

Вече има решение, което ми помогна да намаля сълзенето и зачервяването на очите, броя изпити кафета и странното изражение, което придобивам, взирайки се в поредната социална мрежа. И за да не заприлича на реклама на Космодиск – ето го чудото: HelloTXT. Изключително лесен и приятен интерфейс, с който ще се преродите в интернет социалната среда. Опитайте самии ще видите какво имам впредвид!

Два дена да ме няма и стената хванала паяжини…
Скъпи ми пристрастени приятели, моля ви, недейте!! Бъдете силни и сменете синята “глава”(хедър) на Facebook със синьото небе възможно най-често. Ако все пак се притеснявате, че откъсвайки се от социалната мрежа ще дойде края на света за вашето онлайн присъствие – решението за вас е Sendible.
Със Sendible не само, че имате постоянен достъп до цялата си интернет кореспонденция, но можете и да направите автоматично публикуване на предварително записани съобщения. Така, когато имате време, може да си приготвите публикациите за идната седмица.

Gmail във Facebook
Създателите му го наричат Fmail (да не се бърка с female-“жена”). Инсталирате го във Facebook и воала – може да виждате пощата си в Gmail без да напускате социалната мрежа!

Дали приятелите ми от Facebook си “чуруликат” без аз да знам?
Край на тайните. Вече може да намерите много бързо кои от facebook приятелите ви имат и twitter акаунт. Това става чрез “fb140” в 3 лесни и бързи стъпки: 1. логвате се във Facebook; 2. логвате се в Twitter; 3. получавате резултати за приятели, имащи акаунт и в двете социални мрежи. Готово!

Сините видео-пирати
Няма как да не ви се е искало поне веднъж да си вземете някое от видеата, които вашите приятели са публикували във Facebook. Вече можете най-безцеремонно да си откраднете свое копие на всяко видео там чрез Down Facebook. Приятно теглене, гледане и разпространяване 🙂

Търсете си колкото искате, мене ме няма!
Или как да активираме стелт-режим за търсачките. Много просто – влизате в меню “Настройки”, подменю “Настройки за поверителност” > “Търсене”. Разполагате с два типа настройки – за търсачката на Facebook и за глобалните търсачки (уеб-търсачките) като Google например. Оттук нататък вие преценявате…

Пълен контрол над приложенията(апликациите)
Става дума за т.нар. Facebook Apps, каквито са Farmville, MafiaWars, разните анкети, съвети и пр. досадни гадости в синия сайт. От меню “Настройки” > “Настройки за поверителност” > “Приложения и Уебсайтове” можете да контролирате изцяло използването и показването на приложенията, които сте разрешили да се свържат с профила ви. Всичко е на български и предполагам, че ще се справите сами, без да обяснявам допълнително, но все пак ако имате въпроси ми пишете коментар под тази публикация.

Щрак Марийке на портрет!
Можете да блокирате всяка една от снимките, които сте качили във Facebook поотделно. Това става оттук: http://www.facebook.com/privacy/?view=photos . Така, че… смело качвайте снимките на шефа на сношното парти и му забранете достъп до тях. Шегувам се, разбира се, но все пак можете да го направите чрез тези настройки 🙂

И накрая сме… с главата надолу.
Нещо забавно, което предполагам ще ви разсмее. В този сайт можете да обърнете текста от бъдещия си статус наобратно.

Приятно сърфиране и социализиране!
И не забравяйте – освен Facebook сини са небето, морето, “хората” от “Аватар” и смърфовете. Препоръчвам ви по-често да виждате небето и морето, но ако все пак ви се привиждат и другите две същества – споделете в статуса си на какво сте 🙂

Успех!
P.S.> Може да посетите първата публикация “Знаете ли, че във Facebook…”

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have COMMENTS (4)

  1. @Коста. “favit е много по-популярен в щатите, отколкото в БГ. защо ли?” – Ами може би защото на сайта няма нищо “БГ и родно”, както казал бил един поет?

    Отговор
  2. Здравейте,мога ли да ви попитам,как може да се изведе индивидуален java-код към дадена страница,за да се изпращат покани за нея на всички приятели, без да се налага да се отмятат един по един? Благодаря предварително!

    Отговор
  3. Pingback: Знаете ли, че във Facebook (II Част) – FB-BG

  4. И ний сме дали нещо на света по този въпрос 🙂 http://favit.com/ Но пък кой е месия в собствената си страна, favit е много по-популярен в щатите, отколкото в БГ. защо ли?

    Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS