Как да активираме новата Google търсачка за социални мрежи?

… ами лесно 🙂 В цели две стъпки:

1. Влезте в своята Google Сметка (Google Account) оттук: https://www.google.com/accounts
2. Влезте тук: http://www.google.com/experimental/ и активирайте първият експеримент (вижте на снимката по-долу) – това е всичко!

Google Labs - Social Search
Google Labs - Social Search

Вече всеки път, когато сте логнат(а) с име и парол в своят Google Account и влезете в http://www.google.com (не важи за .bg); ще видите промененото Google Лого (с това на Google Labs) и в резултатите от търсене ще имате достъп до резултати от социлните мрежи.

Къде са резултатите от социалните мрежи?

След като сте логнат(а) и търсите в Google.com, най-долу на 1ва страница от резултатите ще видите текста “Results from people in your social circle for….“. Под него ще има няколко резултата от социалните мрежи. Кликнете на този текст за да видите всички резултати от социалните мрежи + някой полезни опции.
Ако имате въпроси – пишете в коментарите под темата 🙂

Приятно разчовъркване!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS