“Акциите на водата вдигат цената си на фондовата борса за пореден път”

“Цените на водата се вдигнаха драстично след започването на военни действия между държавите от Северна и Южна Европа, заради наложеното по-рано ембарго и забрана за емиграция. Финансовите брокери от Южна Америка заменят злато и нефт за храна и вода. Очакванията са ако бомбандировките в Европа и Азия продължат още седмица, цените на акциите на водата да се вдигнат трикратно – според експерти това ще доведе до Трета световна война за завладяване на двата полюса.”

Не е нужно да си пророк за да предвидиш, че подобни новини ще четем в медиите в близко бъдеще. Честно казано – страх ме е да мисля на тази тема, но все нещо трябва да се направи нали?
Ами… ние правим това, което правим най-добре – пишем в блоговете си. Ние сме хилядите блогъри по целия свят, обединени от инициативата Blog Action Day, която тази година се провежда във връзка с климатичните изменения.

Моят кратък “поглед в бъдещето” може да бъде променен, или поне се надявам да може… защото зависи от много хора, от всички хора. Впрочем попаднах на една хубава блог публикация по темата, която може да представлява интерес за вас.

Мислех да призова към намаляне изпускането на газове (със слоган от сорта на “По-малко газове, по-малко задух”), но надали основните виновници за климатичните промени четат блога ми. Тях ги разбирам – вероятно и на тях не им е лесно, когато държавите им ги принуждават да хвърлят пари в еко програми, пречиствателни станции, залесяване и пр. Е, дано се замислят, че ако сега не им е лесно, утре ще им е невъзможно.
Шегите и иронията ми не са с цел да умаловажат темата, а да “поразведрят” песимизма от написаното в по-горните абзаци. По темата за бъдещето: вие сте на ход!


Тази статия е разгледана общо 1 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *