Докато Google раздаваха фланелки, Огнян Младенов раздаваше стотачки


 

Всъщност стотачката беше една единствена, но важното е, че по този начин се постигна много голяма активност от хората, занимаващи се с оптимизация на сайтове и интернет реклама.

Всичко тръгна оттук – Огнян обяви в блога си, че ще даде $100 на този, който зададе най-интересен въпрос за SEO/SEM панела на WebIT. Имаше страшно много въпроси както в блога, така и от социалните мрежи, като е имало и множество, изпратени чрез лични съобщения и е-мейл. Появиха се дори дискусии в коментарите към поста.

По време на самия панел от WebIT Експото беше обявен и победителя – Борислав Арапчев, който взе зелената банкнота. Неговият и още един въпрос от български колега(извинявам се, че немога да кажа името, но го забравих – ако някой знае нека ми пише моля) бяха зададени в дискусията между Огнян Младенов, Лили Грозева и Алекс Виза. Самия панел беше кратък, интересен и динамичен. Бих казал, че обстановката беше наистина буквално нажежена не само заради интересната тематика, но и заради многото посетители и горещата зала.

Google Academy пък заменяха фланелки срещу въпроси от публиката. Според мен не беше особено необходимо да си просят въпросите по този начин, защото така или иначе мисля, че с или без фланелка щеше да има доста голяма активност от публиката. В кръга на шегата, ако трябва да ги сравним с наградата на Огнян – скръндзи 🙂

Като стана дума за Google Academy, знаете ли кое ми направи голямо впечатление? Базовия клас по AdWords – пълна зала и един куп хора пишат ли пишат всичко, което лекторите им казват… а то може просто да се прочете от AdWords помощния център безплатно и бързо, и то на чист български език. Другото нещо, което ме възмути е, че Мастър класа по AdWords беше през 50% от времето разкази от Базовия клас, а доста хора очаквахме някаква градация. Представете си, че учител на 1-ви клас предава първи урок за буква „А“; във втори урок пак предава за буква „А“, като вмъква отвреме-навреме, че има и друга буква „Б“, която е втората буква от азбуката – горе-долу така минаха двата класа на Google Академия.

Всъщност информацията от Google Академия относно AdWords може да бъде намерена много лесно чрез Google, но за да ви спестя Advanced търсенето, директно прикачвам две презентации и една pdf книжка, които ще ви бъдат от полза. А пък за „благодаря“ ако прецените може да сложите линк във вашия сайт към тази тема или към първа страница на блога ми.

Очаквайте още информация и полезни (надявам се) ресурси по теми като eCommerce, SEO, SEM и онлайн реклама, свързани с WebIT.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *