Find IT, Got IT, Web IT

В тази последователност протекоха нещата в двата дена от WebIT. Намерихме много информация, връзки и ноухау, научихме много неща и… сега е време да забъркаме поредната “уеб яхния” с мнения, коментари, снимки и видео по темата.

Няма да ви отегчавам с истории тип “мило дневниче”, а ще се възползвам да насоча вниманието ви към някой хората, с които се запознах и впечатленията ми от контактите с тях.

С почти всеки, с който се видяхме на WebIT, се познавахме задочно от интернет пространството. Много мразя подобни начини за запознанство, но времената са такива. Въпреки всичко е малко гадничко да си задаваш въпроса “Абе това той ли е, не е ли, да го питам ли…” Аз да не се отплесвам повече, ами да ви разкажа за един много приятен събеседник от Пловдив – Борко Арапчев, с който ви гарантирам, че ще намерите куп теми, за които да си говорите. Всъщност той не беше първият човек, с който се запознахме, но със сигурност беше човека, с който сме си говорили най-много за доста неща около оптимизация на сайтове, търсачки, интернет реклама, тенденции и пр., и пр. Както казах по-рано – с Борко има за какво да си говори човек. Първо се запознах с Ива Фъзлова, която смятам, че е един много амбициозен професионалист, който се интересува винаги от най-актуалните теми в бранша и най-хубавото е, че в момента се оглежда за оферти за работа, ако някой умен работодател вече не я е привлякъл. Затова ако търсите човек с нейните качества побързайте преди да са ви изпреварили.

След Ива се запознах лично с Огнян Младенов. Наскоро бях писал, че в блога ми най-горещите теми са логото на виваком, оптимизация на сайтове и края на света, така че поне 1/3 от посетителите ми би трябвало да познават Огнян. За да не се получи някакво недоразумение веднага ще кажа(пиша), че той не е виновен нито за логото на виваком, нито за края на света. Огнян е човек, който прави оптимизация на сайт, така, че той да излиза в Google по “оптимизация на сайт”. Много човечен и голям професионалист в SEO, SEM и Мениджмънт на онлайн репутацията. Това е втория човек, който ми направи впечатление като страхотен събеседник.
Немога да пропусна да ви разкажа за Евгени Йорданов и Младен Борисов, които не само, че са много точни пичове, а и с доста опит в оптимизацията на сайтове и електронната търговия. Хора с много креативни идеи, огромен ентусиазъм и знания. Видях се и с Денис Георгиев – ако преди 6-7 години ми бяха казали, че ще се видим в WebIT и ще си говорим за маркетинг и Интернет нямаше да повярвам. Но.. животът ни поднася страхотни изненади нали така? Денис е човек с ясно и категорично мнение за нещата, който е много добър в това, с което се занимава – направо си е 2 в 1, неочаквано добра комбинация.
Още едно офлайн запознанство осъществих с Жанет Найденова. Надали някой, който е чувал думата “маркетинг” у нас не е чувал и за г-жа Найденова. Много енергичен и позитивен човек, който има ясни мисия и цели. От няколко години сме се засичали в онлайн пространството и се радвам, че имах възможността да се запознаем лично.

WebIT събра хора с идеи и ноухау заедно, но на мен ми беше по-интересно как успя да събере три големи хостинг компании на едно място, със щандове един срещу друг. И това ако не е потребителски пазар!
Всеки си има любима хостинг компания, но това си е моя блог и аз ще разкажа коя е моята, дискретно пропускайки другите. Та на WebIT бяха ICN, с които се познавах също виртуално и имах възможност да благодаря за добрия хостинг лично. Ползвам техните услуги от години, нямал съм проблеми – справят се отлично и в момента най-безцеремонно ще ви агитирам и вие да ги ползвате. На WebIT ни казаха, че заповедните форми на реклами започват да имат негативен ефект върху аудиторията, затова ще пробвам с въпрос: Защо още не сте минали на сървърите на ICN?!!

Сега смятам да направя отчаян опит да си намеря постоянни посетители на блога и затова ще взема да напиша в отделен пост по-късно някой от случките по време на WebIT, които ме впечатлиха най-много (с добро или с лошо ще разберете).

Ползвайте RSS-а – не хапе, дори на мен наскоро ми донесе награда от “Нова Визия”!

Очаквам и вашите коментари, по възможност пълни с ключови думи от темата и писани равномерно по 1-2 на ден. Благодаря за което 🙂

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have COMMENTS (4)

 1. Pingback: Блог на Иво Илиев | Не четете това, което се пише за WebIt Expo

 2. И аз се радвам, че успяхме да се видим и да поговорим. Иначе те само две билетчета бяха 🙂 Нямаше как трябваше да ида за понички(много важно събитие е това :):) ), пък тази презентация на мобилните технологии ми е малко далечна тема, надявам се на теб да ти е била полезна с нещо.

  Пък за четките – виж по-новите статии и пак ще говорим 🙂 Мерси за поканата за БГ Сайт!

  Отговор
 3. Айде сега, четки 🙂
  И аз много се радвам, че се видяхме на уеб ит…и мерси за билетчетата – почти всичките ги пласирах 🙂
  И те чакам на БГ Сайт 🙂

  Отговор
 4. За мен беше много интересно, още повече за пръв път попадах на такова събитие 🙂
  ще чакам да пишеш какви случки са те впечатлили.

  Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS