Blog Action Day

Blog Action Day (BAD) е редовно събитие, което обединява блогърите по света в името на някаква общозначима кауза. Всички блогъри в един и същи ден пишат статия за каузата, за да може тя да достигне до повече хора и да бъде подкрепена от повече потребители на Интернет.

Организаторите на BAD обясняват, че главната идея е да се породи дискуция, да бъде провокирано обществото, да го накарат да се замисли над проблема и да потърси решения.

Очевидно, че този вид стратегия „работи“, защото през 2007г., когато темата е била „Околна среда“, активността е била наистина впечатляваща. Организаторите разказват как някой блогъри са стартирали собствени експерименти по темата, предлагали са куп иновативни идеи и са промотирали широко зелените идеи и движения. През 2008г. темата е „Бедност“, която също е получила силен отзвук, дискутирайки виртуално конкретни ситуации и проблеми в различни точки от света.

Тази година темата е „Климатични промени“. Наистина това е много актуална и притеснителна тематика, която засяга планетата ни и живота ни съвсем пряко.

Как може да участвате в инициативата? Много просто – напишете своите виждания в блога или сайта си, дайте своето мнение или пишете на организаторите на BAD. Предложете своите идеи, коментирайте досегашните действия, споделете с повече хора.

На 15.10.2009г. всички регистрирани в сайта на BAD блогове и сайтове ще напишат по един пост по темата „Климатични промени“. Присъединете се и вие!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.