Blog Action Day

Blog Action Day (BAD) е редовно събитие, което обединява блогърите по света в името на някаква общозначима кауза. Всички блогъри в един и същи ден пишат статия за каузата, за да може тя да достигне до повече хора и да бъде подкрепена от повече потребители на Интернет.

Организаторите на BAD обясняват, че главната идея е да се породи дискуция, да бъде провокирано обществото, да го накарат да се замисли над проблема и да потърси решения.

Очевидно, че този вид стратегия “работи”, защото през 2007г., когато темата е била “Околна среда”, активността е била наистина впечатляваща. Организаторите разказват как някой блогъри са стартирали собствени експерименти по темата, предлагали са куп иновативни идеи и са промотирали широко зелените идеи и движения. През 2008г. темата е “Бедност”, която също е получила силен отзвук, дискутирайки виртуално конкретни ситуации и проблеми в различни точки от света.

Тази година темата е “Климатични промени”. Наистина това е много актуална и притеснителна тематика, която засяга планетата ни и живота ни съвсем пряко.

Как може да участвате в инициативата? Много просто – напишете своите виждания в блога или сайта си, дайте своето мнение или пишете на организаторите на BAD. Предложете своите идеи, коментирайте досегашните действия, споделете с повече хора.

На 15.10.2009г. всички регистрирани в сайта на BAD блогове и сайтове ще напишат по един пост по темата “Климатични промени”. Присъединете се и вие!


Тази статия е разгледана общо 4 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

1 Коментар

  1. Pingback: Блогът на Юруков » Архив » Blog Action Day: Защо няма да се справим с промяната на климата

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *