Реновирайте Facebook, Google Search и Gmail чрез Firefox Stylish

Докато търсих начин да си възвърна мистериозно изчезналите “Highlights” от Facebook (ако някой има идея как става, моля да сподели), попаднах на две много полезни приложения за Firefox:  Stylish и Facebook Fixer for Gracemonkey. Реших да споделя с вас по-подробно какво представляват тези extension-и на Firefox и как може да се сдобиете с тях.

Stylish е една много интересна за мен добавка към Firefox, с която може не само да промените дизайна на известни сайтове като Facebook, Gmail, Google и Google уеб приложенията, но и можете да ги оптимизирате.

Добавката се казва Stylish и може да бъде инсталирана на Firefox от този адрес

Какво е необходимо да направите:

 1. Инсталирайте добавката от посочения горе адрес и рестартирайте Firefox;
 2. Напишете адресът на сайта, който искате да реновирате и изчакайте да се зареди;
 3. В долната дясна част на Firefox ще намерите иконка с “S”, която е бледо сива. Кликнете на нея и изберете “Find styles for this site…”
 4. В нов таб ще се заредят в списък стиловете, които можете да използвате за сайта, който ще реновирате. Изберете някой от списъка и ще влезете в неговата страница. В дясната част на тази страница има бутон Install – кликате и автоматично ще се активира.
 5. Това е! За да включите или изключите някой инсталиран стил просто трябва да цъкнете върху иконката с “S” и да го демаркирате/маркирате.

До момента съм много доволен от приложението. Значително оптимизира работата ми с любимите ми сайтове.

Ето няколко стила, които съм си инсталирал и използвам:

За Facebook:

За Google:

Facebook Fixer for Greasemonkey както може би ще се досетите изисква първо да се инсталира Greasemonkey. Приложението значително оптимизира интерфейса на Facebook, като добавя ново меню с опции в “Настройки” на фейсбук акаунта ви.

Ето ги стъпките по инсталирането:

 1. Инсталирайте Greasemonkey от този адрес
 2. Рестартирайте Firefox и активирайте Greasemonkey (иконка с лице на маймунка в долната дясна част на браузъра)
 3. Инсталирайте Facebook Fixer от този сайт (кликнете на зеления бутон Install, процеса е автоматизиран)
 4. Влезте във Facebook, като се логнете с акаунта си и в падащото меню “Настройки” (от главното меню, вдясно) ще намерите нова опция
 5. Това е всичко! Разгледайте внимателно опциите – няма как да се объркате, преведени са на български и са обяснени достатъчно ясно

Надявам се, че приложенията ще ви бъдат полезни 🙂


Тази статия е разгледана общо 7 пъти от датата на нейното публикуване
Благодаря Ви за подкрепата! Надявам се тя да Ви бъде полезна и ще съм още по-благодарен ако напишете мнение в коментар или споделите статията в социалните мрежи.

 1. admin 09.09.2009 на 11:48

  Дразни ме факта, че кирилизацията на URL е все още проблем. Аз съм от България, пиша на български език и искам в блога ми, предназначен за българската аудитория, адресите да са също на български език.

  Reply

Оставете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *