Какви са днешните принцеси

“И живели дълго и щастливо” е краят на почти всяка приказка, която са ни разказвали като малки. Може би почти всяко момиченце е искало да бъде на мястото на някоя приказна принцеса, която да е богата, щастлива и обгрижвана с внимание и любов от своя невероятен принц.
Всички сме гледали невероятните анимации на Дисни за Червената Шапчица, Пепеляшка, Снежанка и пр. приказни героини. Те винаги започват безнадеждно и завършват 100% щастливо и позитивно – принцесата е получила всичко, което искала и дори повече. Това провокира дотолкова малките деца, че те желаят неистово да са на мястото на приказните героини.
Дайна Голдщайн обръща внимание на това как Дисни хипербулизират доста повече тези приказни персонажи от самите братя Грим в оригиналните техни приказки. Тя споделя, че в написаното от братя Грим има много изключително мрачни и гротески ситуации, които в екранизациите на Дисни са дискретно пропуснати. Голдщайн решава, че може да доразкаже историите на приказните принцеси в настоящето, т.е. какво се случва с тях след края на приказката – дали са “живели дълго и щастливо”. Тя прави няколко страхотни ретуша, които представят тъжната реалност на принцесите от приказките, която междувпрочем е факт за много пораснали момиченца, мечтали в ранните си години на бъдат принцеси.
Оставям ви да видите какво се случва с принцесите според Дайна Голдщайн. Фотографиите от серията “Fallen princess” показват коварството на съдбата – никой не е застрахован от нещастията. Аз бих задал въпроса – дали трябва да желаем да имаме живота на някой друг? Дали другите около нас не искат да живеят нашия живот и ако можехме бихме ли им го подарили?

fallen-princesses-01
fallen-princesses-02
fallen-princesses-03
fallen-princesses-04
fallen-princesses-05
fallen-princesses-06
fallen-princesses-07

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на компанията BrandFormance - официален маркетинг партньор на Facebook.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS