Google се бори с link spam-а чрез нов инструмент – Disavow links


 

Знаете, че Google ползва линковете между сайтовете като един от основните „сигнали“ при организирането на резултатите от търсенето (SERP). На база същите тези линкове Google определя качествен ранк на сайтовете и техните страници, за да бъдат отсяти най-полезните и качествени на съдържание такива и именно те да минат по-напред в резултатите от търсенето.

Да, обаче има едно нещо, което може би добре знаете – link spam. С него Google се борят постоянно.

Борбата е безмилостно жестока 🙂 Google днес ни изненадаха с нов инструмент в Webmaster Tools, наречен „Disavow links“. Ако имате предупреждения или възбрани за спам действия от ненатурални линкове, които сочат към страници от сайта ви, този инструмент ще ви е много полезен.

Важно е да знаете, че в други случаи този tool не ви засяга и няма нужда да го ползвате.

За да не ви губя повече времето, вижте какво казва любимият ни Matt Cutts за инструмента. От видеото ще научите и как се ползва:

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

2 коментара

  • Някиъде бях чел, че не е хубаво да се използва този инструмент, защото все едно си признаваш, че си използвал лоши SEO техники за покачване. Правилното било да продължаваш да правиш линк билдинг от качествени сайтове.
    Кое ли е правилното?

  • И ние го видяхме това жувотно, ама още не се колебаем дали да го използваме 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!