SEO адреси за резултатите от търсене на WordPress


 

Дори след активиране на т.нар. „постоянни връзки“, чрез които избираме каква да е структурата на линковете в WordPress, няма как да промените URL адресите на резултатите от тръсене посредством WordPress търсачката.

Стандартния линк за търсене представлява нещо от сорта: http://www.site.com/?s=ключова+фраза+за+търсене

Какво ще кажете, обаче, ако променим адресите с резултати от търсенето по следния начин:
http://www.site.com/search/ключова+фраза+за+търсене

По-долу ще разберете как става това.
От WordPress редактираме два файла: .htaccess и файл от вашата тема (theme), където искате да присъства търсачката

1. Изтегляте .htaccess от главната директория (ако няма, създайте си такъв), отваряте го през Notepad или друг текстов редактор. След това вписвате най-горе в него:

RewriteRule ^search/(.+)?$ /index.php?s=$1 [QSA,L]

2. Отваряте с текстов редактор файла от вашата тема (theme), където ще присъства SEO търсачката (как звучи само :)) и поставяте следния код, който визуализира поле и бутон за търсене:

<form action="<?php bloginfo('wpurl'); ?>/index.php" onsubmit="location.href='<?php bloginfo('home'); ?>/search/' + encodeURIComponent(this.s.value).replace(/%20/g, '+'); return false;" method="get">  <input type="text" name="s" /> <input type="button" title="s" alt="Търсене" value="Търсене" />  </form>

Това е всичко 🙂

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

3 коментара

  • Тя Пандата докато дойде у нашите забравени земи ще сме я направили Кунг-фу Панда :D:D

  • Сега остава само да сложиш един widget „последни търсения“ и можеш да вкараш няколко хиляди резултата в индекса, с които да се класираш за какво ли не … 🙂

    Но не е по правилата и ставаш кандидат за Panda 😉

    • това е голяма идея да знаеш 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!