SWF Object + SWF Address = SEO за Flash


 

Уравнението изглежда доста лесно, но всъщност зад тези две негови части стоят дни на работа на Flash девелъпърите и уеб програмистите. Сами разбирате, че този труд съвсем не е безплатен, но пък крания резултат е доста по-„мърдащ“ от някой други сайтове 🙂

Ако се наемете да инвестирате във Flash-базиран сайт, по-добре той да е имиджов или промотиращ. В днешно време флаш сайтовете служат основно за това да предизвикат buzz в Интернет чрез своята интерактивност, скандалност и уникалност при поднасянето на съдържанието.

А, когато говорим за съдържание, Flash и SEO, значи е удачно да се направи следното:

  • SWF Object интегриране на Flash-а в уеб страницата, където трябва да включите всички необходими атрибути, описващи съдържанието, представено чрез Flash с включени ключови думи и фрази;
  • SWF Address, чрез който да постигнете уникален URL, структуриран в дълбочина (www.site.com/category/subcategory/page), за всеки „слайд“(сцена) от flash-а (внимавайте със знаците # !);
  • Скрипт, генериращ различни titles за различните URL адреси;
  • Изнасяне на съдържанието от Flash-а в XML документ;
  • Прехвърляне на съдържанието от XML-а в статичен уеб сайт, до който потребители имат достъп чрез текстов линк на страницата, където е Flash-а;
  • Статичния сайт има възможно най-отпред в кода си бутон към Flash сайта;
  • Скрипт, генериращ XML google sitemaps за двата сайта – статичния и флаш-базирания;
  • Flash сайта има изображения, които се взимат от директория на сървъра както за него, така и за статичния;

Това са варианти, за които се сещам и които съм изтествал и действат при SEO оптимизация на флаш-базирани сайтове. Е, както вече видяхте все пак оптимизацията не е точно и само за флаш-базирани сайтове, така, че изводите оставям за вас.

Отново препоръчвам решението да ползвате Flash за онлайн рекламата Ви да е обосновано, т.е. наистина да се възползвате от интерактивния подход да създадете мълва в социалните медии.

За автора 

Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, NIVEA, Eucerin, CBA, Ford, Clinique, NOKIA, Magniflex, Rittbul и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации".
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *