Facebook Like box спира да работи след 23-ти юни


 

Facebook-Like-BoxСлед преминаването към новото Graph API във версия 2, не само Facebook Login-а беше засегнат. От Facebook скоро ще спрат и добре познатия ни Like Box Plugin, който показваше активността и феновете на нашата фен страница в уеб сайтовете ни. Знаете, че Like box плъгина беше нещо удобно не само, защото даваше възможност на посетителите на уеб сайта да станат фенове директно през него, но и защото показваше последните постове от фен страницата директно.

Разбира се Like Box плъгина си има достоен заместник, който се казва Page Plugin и в общи линии изглежда хей така:

Разликите не са особени, но все пак ги има – както виждате основната е, че може да включва и cover-a на страницата ви, стига да го поискате. Разбира се, новия плъгин е по-изчистен и в сиво, което би го направил по-удобен за универсално адаптиране в уеб дизайна на сайта ви.

Генератор на код за плъгина ще намерите в страницата на „Page Plugin“ тук. Отново ще може да избирате дали искате да покажете или скриете лица на приятели фенове и постове от фен страницата. Отново имате и директен like бутон, с който посетителите ви могат да станат фенове с един клик. Готиното е, че имате и бутонче „Share“, с което посетителите на сайта ви могат да споделят фен страницата ви на стената си.

Имате време до 23-ти юни да преминете към новия плъгин, заменяйки го с Like box в страниците от сайта си.
Успешно интегриране! 🙂

За автора 

-
YouTube канал | Facebook страница
-
Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, Rittbul, CashCredit и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и има опит като лектор в най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *