Google + Business Pages са вече тук!


 

„Бизнесът не носи щастие на хората. Хората носят щастие на хората!“

Google Plus стартира така чаканите бизнес страници

Преди време бизнесът имаше възможност да изпрати нещо като кандидатура за да си поиска G+ страница, на която да се представя.

Днес се оказа, че тези кандидатури за били излишни, защото всички Google + потребители вече могат свободно да направят регистрация на своя G+ страница на адрес: https://plus.google.com/pages/create

Имам и две хубави и една лоша новини директно от Google (радвам се, че мога пръв да ви ги съобщя, освен ако не сте фен на блога във facebook и не следите какво пиша там :)):

Добрата новина е, че един човек може да създаде повече от 1 страница в G+. Другата добра новина е, че всички баннати допреди лични профили, които са рекламирали бизнеса си ще бъдат възстановени като Google + Pages, затова – бъдете търпеливи.

Лошата новина е, че все още 1 страница има само 1 администратор – нито повече, нито по-малко. Е, от Google + обещаха да поправят това съвсем скоро.

И аз реших да съм от първите българи, които регистрират Google + страница – направи такава една на блогчето и ще се радвам да станете част от нея 🙂

Когато си създадете G+ страница ще забележите(а може би няма), че трудно се стига до администрацията й. Всъщност не е толкова трудно – вдясно, до името и аватара имате една дискретна стрелкичка, от която превключвате между страници и профил. Вижте сами:

 

Накратко за G+ Pages

Както ще видите от снимката има 5 типа страници в Google Plus:
1. Местен бизнес или място, където акцент е геолокацията от Google Places
2. Продукт или марка
3. Фирма, институция или организация
4. Изкуства, развлечение или спорт
5. Друго

… и снимките (увеличете за да видите):

Все още никой не знае как бизнес страниците ще се отразят на локалното търсене и SEO като цяло, но аз лично смятам, че ефектът ще е положителен и чувствителен.

И докато Facebook се замотават от доста време с прословутия Timeline и Open Graph Beta, Google + си спазиха обещанието до края на годината да направят своя социален подарък към бизнеса в Интернет.

P.S> Заповядайте в G+ страницата на Блога. Там ще има ВИП кръг от приятели, в който ще споделям най-интересните неща на тема digital marketing, social media, seo, sem

За автора 

Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, NIVEA, Eucerin, CBA, Ford, Clinique, NOKIA, Magniflex, Rittbul и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации".
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *