Започнете видео конферентен разговор в Google Wave в ТРИ лесни стъпки


 

Нека благодарим на „6round“ за страхотното „видео преживяване“ както те го наричат – наистина е много приятно и напълно безплатно за ползване приложение в Google Wave. Без повече излишни приказки ви представям краткото уроче как да се възползвате от въпросната екстра:

Как да започнем видео конферентен разговор в Google Wave:

СТЪПКА 1:
Влезте в Google Wave и в полето за търсене напишете следното:
in:inbox extensions

В списъка с вълни ще се появи вълната с име „Extensions Gallery“ – кликнете на нея и в най-десния прозорец на Google Wave ще се зареди съдържанието й.

СТЪПКА 2:
Скролнете из съдържанието на вълната с приложения (extensions) и по-надолу ще видите „Video Chat Experience„. Кликнете на неговия зелен бутон „Install„, който ще инсталира видео конферентното приложение. Когато бутонът „Install“ стане жълт с текст „Uninstall“ видео приложението се е инсталирало (инсталацията отнема 1-2 секунди; не става въпрос за инсталиране на софтуер във Вашият компютър, а в Google Wave).

СТЪПКА 3:
Започнете нов разговор с потребител(и) в Google Wave, т.е. започнете нова вълна или отворете някоя от старите във „Inbox-a“ ви. Всеки път, когато пишете в която и да е вълна, в менюто в горната й част ще виждате тази иконка: Video Chat Google Wave (ако не я виждате кликнете на бутончето с многоточието най-вдясно). Натиснете върху въпросната иконка и ще стартирате видео конференция в своя пост. Конференцията може да е между 6 човека – първоначално избирате „място за сядане“, като кликвате върху някое от появилите се кръгчета с надпис „Seat“. След това изчаквате и вашите събеседници от вълната да влязат … и чата започва 🙂

За по-нагледно може да изгледате краткото видео, което обяснява трите стъпки по-горе.

Желая ви приятна комуникация!

P.S.> Още за Google Wave  може да научите оттук

За автора 

-
YouTube канал | Facebook страница
-
Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *