Използването на Wave става все по-удобно с новите софтуерни приложения


 

Как да получаваме известия, когато някой ни пише в Google Wave?

Google Wave на този етап изобщо не е най-популярната уеб услуга за комуникация онлайн. Това се дължи от една страна на факта, че за да използвате Wave трябва да имате покана за създаване на потребителски профил(сметка); от друга страна – Wave е прекалено нова услуга с по-различен интерфейс и функции и се иска време да й свикнем.

Поради тези причини комуникацията в Wave в момента може да е малко по-трудна, защото всеки проверява съобщенията си там през по-голям интервал от време.

Вече не е необходимо да киснете по цял ден в Wave за да не пропуснете ако някой ви пише! Вместо това може да ползвате две много удобни приложения:

gw-firefox

Google Wave за Firefox

1. Известяване във Firefox браузъра.
Изтеглете и запишете на браузъра си този Add-on. След рестартирането на Firefox кликнете с десен бутон върху неговата иконка в долния десен ъгъл и изберете Settings. Оттам задайте име и парола за достъп до вашия Google Wave
акаунт. Така ще бъдете известявани за непрочетените съобщения през интервали от време.

2. Известяване в Windows
Едно съвсем леко и много удобно приложение е Google Wave Notifier. Няма инсталация – двата файла от архива си ги копирате някъде, където да са заедно и включвате файла с иконката на Wave. Тази иконка ще се появи на Start лентата на Windows, вдясно до часовника и когато нещо ново се появи във вашия Wave ще ви известява.

Как да изпращаме съобщения в Wave без предварително да виждат какво пишем?

Както сигурно знаете от моята по-стара публикация за Wave, в интерфейса всеки може в реално време да вижда какво пише другия по време на самото писане. Това в някой случаи е леко некомфортно, но Waver софтуера го игнорира напълно!

Изтеглете Waver оттук, инсталирайте го и го пуснете. Влезте с име и парола и сте готови за wave-ване!

Предимства на Waver:
1. Много лек интерфейс, изисква минимални системни ресурси;
2. Другите не виждат в реално време какво пишете докато го пишете. Виждат текстовете само след като ги публикувате;
3. Дизайнът е изчистен и не заема голямо място на екрана.

Недостатъци на Waver:
1. Много лек интерфейс.. ама наистина много – имате само базовите възможности;
2. Не получавате известия за да разберете кога някой ви пише.

Надявам се, че чрез тези софтуерни програми, вашето сърфиране в Google Wave ще е доста по-приятно! Скоро – повече за Wave! Следете този блог чрез RSS абонамент

За автора 

Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, NIVEA, Eucerin, CBA, Ford, Clinique, NOKIA, Magniflex, Rittbul и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации".
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *