Google ще пускат персонализирани реклами AdWords


 

Бях ви обещал да продължавам с по-интересните теми от WebIT и държа на това обещание.
В Google Academy се коментираха доста от функциите на рекламната програма AdWords, но не беше коментиран въпроса за бъдещото развитие на услугата. По време на самия панел нямах възможност да попитам за това, което се оказа по-добрия вариант, защото в последствие, по време на почивката имаше повече време за разговор с лекторите.

Беше ми интересно какво мислят от Google за тип реклами, при които потребителя може да си избере кои от тях да вижда и кои не. Също както при Facebook, където в горния десен ъгъл на всяка реклама има бутон „х“, чрез който можем да затваряме реклами, посочвайки причината за това (безинтересна, подвеждаща, обидна и пр.); в другия вариант – можем да изберем любими реклами чрез натискане на „харесва ми“.
Оказва се, че Google работят в тази насока и вече правят някой тестове в Германия и Великобритания. Щефан Ерхард беше съгласен с мен, че подобни реклами от една страна „комуникират“ по-добре с аудиторията, а от друга са двустранно полезни. Чрез тези реклами хем рекламодателя може да види потребителското мнение и да оптимизира рекламата си, хем потребителя може да избере какво да вижда и да участва косвено в рекламирането.

Остава само да чакаме персонализираните опции за реклама да видят „бял свят“ в Google и регионалния ни Google.bg. За момента от август насам гиганта сред търсачките експериментира над продуктови реклами

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

4 коментара

  • 7-8 месеца по – късно няма подобни реклами, сигурно няма и да има. Както каза колегата по – горе и те са преценили, че може да доведе до спад в приходите, а с приходи около 2млрд за първото тримесичие няма защо да променят нешо което работи

    • По време на WebIT беше казано, че Google Local Search за България ще бъде факт съвсем скоро, но го пуснаха доста по-късно.

  • Не съм сигорен, че това ще се случи, ще загубят страшно много кликове и пари. Обикновенно с промените си се стремят да увеличават приходите а не да ги намаляват за това направиха и този глупав First Page Minimum Bid за да знае всеки колко трябва да плаща за първа страница и хората да наддават повече което несъмнено качва цената на клик. Относно ‘харесва ми’ съм сигорен, че можеш да се досетиш защо не е добра идея….думата е една ‘манипулация’ на резултатите. Както сам знаеш в България има доста хора които нямат как да си употребяват времето ползотворно и със сигурност ще приемат идеята с отворени обятия. Е разбирасе това си е моето лично мнение по въпроса може и да греша 🙂

  • Това наистина звучи добре.Гугъл не трябва да разчита че са най големите а да се развива в рекламите.Все по често виждам текстови реклами с вмъкнато лого или картинка които привличат повече.Добре би било и гугъл да го възприеме защото наистина изглеждат по добре рекламките и привличат повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!