Кул(ту)линарно блогоизлеяние

Денис ме покани в блог щафетата на (забележете, внимание!) кулинарна тема. Аз като пишман кулинар и професионален консуматор на храна, с радост приех, след което сготвих и вечерях, след което пък пиша отговори за този Liebster-оподобен въпросник 🙂

enhanced-buzz-12798-1360368158-01. Какво очаквате от блога си?
Нищо. Създадох го с това очакване и след това 7 години постоянно се радвах, когато надхвърляше очакванията ми 🙂

2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?
Никога не съм се замислял, но определено предпочитам топлите и солени ястия, печени предимно. Пърженото било вредно, водата от чешмата също – с тях се глезя отвреме-навреме.

3. На каква музика обичате да се “вихрите” в кухнята?
Слушам всякаква музика, стига да е мелодична. Доказано е, че мелодичната музика ни настройва хармонично, а това е важно в готвенето, нали?

4. За кого сте вдъхновен да сготвите = да творите?
За всеки, който знам, че мога да изненадам чрез сготвеното. С еднакво голям ентусиазъм бих направил суши за баба си и грис халва за жена си, защото знам, че не са опитвали и това ще ги изненада, ще е нещо ново и интересно за тях. Често купувам продукти, които нямам идея как да комбинирам или дори сготвя. После си харесвам да прочета рецепта за най-малотрайния продукт, а след това се връщам обратно в маркета за още продукти по рецептата 🙂 Може би е малко странно, но това ме забавлява много.

5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?
Почти не ползвам подобни хладни оръжия, но експерименти обичам. И професията ми е свързана с постоянни експерименти, затова не се стряскам. Доста (подобия на)храна е отивала в кофата заради тази ми смелост 😀

6. Как бихте поднесли следобедния чай?
Ако е за мен самия – с 3 резенчета студен лимон, в стъклена чаша с чинийката отгоре. Билките не в пакетче, а цели. Без захар, мразя чая да е сладък! С лъжичка, за да натискам билките. Лимонът няма да ползвам за чая – това ми е любимия плод и ще си го изям предварително 🙂 После чая изпивам преди да е изстинал.

7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?
Това й е хубаво на Родината ми, че когато намериш любимото, следващото също ти става любимо. Дано никога не намеря най-любимото, че после ще стане скучно 🙂

8. Какво е мнението Ви за диетите?
Яжте каквото ви се яде. Пийте каквото ви се пие. Обичайте се – може по няколко пъти дневно, преди и след лягане, между храненията. Яжте шоколад понякога. От година и нещо пробвам една нова диета – казва се Борис, избиват му зъби напоследък, и се научи да бяга – ние след него горим калории ефективно.

9. Какво четете?
Последните години най-вече статуси във Facebook. Понякога дори ми плащат за това.

10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?
Да!
(От пубертета знам, че на въпроси тип „мъжете или жените“ се отговаря с ясно и отчетливо „Да“)

Най-хубавата част е да поканя на кухненско-блогърския тезгях едни трима кулинарни ценители и блогбъстъри: Сандра Алексиева (тя май няма блог, нарушавам регламента, но нищо :)), Любомир Любомиров и Пламен Петров. Просто те така в комплект веднага се сетих за тях.

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS