Семкаджийница автор: Иво Илиев

Отдалечено толерантни, но толерантни отдалече


 

Църквата заклейми Ин-витрото малко след като обществото заклейми поповете като ценители на скъпите коли. После Вежди Рашидов заклейми гейовете. Всички сме бесни, така да знаете – чакаме Бойко да се изкаже(незнайно защо пък той). Варианта е Бойко утре да се появи в сутрешния блок на коя да е телевизия (те вече всички дават едно и също) и да каже: „Обичам гейовете“. Да, ама така хем ще се съмняваме в неговата мъжественост(което е фатално за мандата), хем гейовете догодина ще искат майчински и детски добавки(което е фатално за държавния бюджет). Пък църквата ще им разпише по още един грях на сметката на гейовете, за това, че искат да са родители.

През това време в гетото циганка ще роди 6-тото си дете и ще го даде в дом, защото нито църквата, нито гейовете, нито хората с репродуктивни проблеми ще го искат. Детето няма да е самичко – там са неговите братчета и сестричета, с които ще порасне, ще се върне в гетото необразован и гладен, и ще краде не от гейовете, не от поповете, не от онези с репродуктивните проблеми, не от Рашидов, Борисов или държавния бюджет, а от ТЕБ.

Ти, който си научен на толерантност. Тя те кара да се правиш, че разбираш и обичаш нещата, които не можеш да търпиш. Толерантността се губи на между 200 и 300 гр. твърд алкохол. При някой на по-малко. При други по време на футболните дербита. Толерантен си към гейовете, докато не разбереш, че невръстната ти братовчедка им е сорогатна майка. Толерантен си към църквата на цената на една свещичка. Толерантен си към ромите, само да не са ти в къщата. Тотално тоталитарна толерантност е твоята.

Колко свещички си купуваш, преди да влезеш в Храм? Надали е само една, а и една ти е достатъчна за да чуе Той молитвите ти! Истината е, че колкото и да запалиш – утре така или иначе може да осъмнеш грешник, защото си искал да станеш родител, а църквата е заклеймила начина, по който си станал, за да потули един скандал със скъпи коли.

Като видиш ром на улицата стисваш ли здраво чантата си? Отдалечаваш ли се от него? Той е ничие дете, с ничий морал и ничии скрупули. Израстили са го все толерантни хора, но така някак – отдалечени.

Винаги сме отдалечени от това, към което сме толерантни.

P.S. В българските фирмени сайтове няма снимки на цветнокожи.

Допишете…

За автора 

-
YouTube канал | Facebook страница
-
Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, Rittbul, CashCredit и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и има опит като лектор в най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

1 Comment

  • Очаквай да те нападнат гейовете, защото ги сравняваш с мангалите. 🙂 В момента, в който споменеш думата „гей“ на сайта, се чувстват като отвързани и почват да цензурират! Ще видиш! От опит знам, че е така. Пък ти върви и им разправяй, че си толерантен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *