Google Code и бързите уеб страници


 

Google Webmasters Central наскоро повдигна темата за бързината на уеб страниците и се заговори за проекта, част от Google Code, носещ името Page Speed.

Google Page Speed е добавка с отворен код към Firefox/Firebug, която дава информация на уеб мастърите за бързината на зареждане на уеб страниците, като освен това предоставя съвети как да оптимизирате уеб сайта си за да е по-бърз. Съветите за сайта Ви са удобно подредени по степен на важност: първо са най-проблемните, след това по-маловажните и накрая изпълнените фактори за оптимизацията на скоростта на сайта. Удобно е, защото при клик върху дадения фактор ще получите подробна информация за него в отделна страница.

Как да инсталирате Page Speed:
1./ Инсталирайте добавката Firebug оттук
2./ Инсталирайте добавката за Page Speed оттук
3./ Рестартирайте браузъра
4./ Долу вдясно на браузъра Ви ще се появи логото на Firebug (хлебарката) – кликнете на него и изберете таб-а Page Speed

Това е цялата философия. Смятам, че ще получите и ценни и не толкова ценни съвети от Page Speed, но така или иначе в бъдеще са обещали, че тази добавка ще се развива и ще става все по-подробна и богата на възможности… така че… с Page Speed към интернет прогес!

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!