Други разни автор: Иво Илиев

Beyond Academy за промените във Facebook


 

Щастлив съм да споделя, че моят приятел и колега, Бисер Вълов, скоро стартира новото издание Beyond Academy, посветено на Facebook и ъпдейтите, които синята социалка направи през лятото до момента.

Какви са новостите, които Facebook въведоха?

facebook marketingОще през юни Facebook анонсираха Facebook Lite, с което наблегнаха още по-сериозно на мобилния трафик. Lite версията е лека и гъвкава, създадена за мобилни телефони с по-слаб хардуер и параметри, или остарял OS.

Същия месец последва ъпдейт на Messanger, където вече можеш да изпращаш конкретна геолокация с виртуална карта на местен бизнес или интересно място. Пак за Messanger измислиха ползването му без facebook login. След това анонсираха и показаха Oculus Rift – хардуер, за който аз смятам, че е бъдещето на facebook относно нова тенденция в комуникацията… но ще видим дали бъдещето ще го потвърди.

В началото на лятото, освен софтуер и хардуер, беше променена концепцията на News Feed алгоритъма, като бе добавен важен фактор за качествена оценка на постовете – времето, прекарано в прочитането им. Кратките и ясни постове, за които до тогава social мениджърите ни съветваха, днес са под по-сериозното внимание на копирайтърите и content мениджърите, защото не е проблем да са по-многословни. Разбира се подобна реакция не закъсня и за видео-постовете – и там времето за гледане се превърна във важен показател, но най-вече започна да се следи по какъв начин се гледа видеото. Отваряне в голям екран, или на HD, или с намален звук – всяко от тях е показател за социалната активност. Съответно този показател се следи от алгоритъма и значи някаква качествена оценка на съответния пост.

Още в началото на юли News Feed подобри контролите си:

Както виждате може да приоретизирате кой от приятелите ви да вижда пръв постовете ви, което към момента е слабо ползваемо, но доста полезно за хората.

Също така се появиха опции за бърза проверка за секюритизацията на профилите, а няколко дни по-късно: обяснена опцията „Hide“.

Instagram пък избухна с ъпдейт на търсачката и Explore страничка с трендове за Tags и Places. От друга страна продуктът за известни личности, Facebook Mentions, получи опция за стриймване на видео на живо. Последва ъпдейт на Facebook Notes, възможност за 360-градуса видео, оптимизация на мобилните профили… и накрая нови съществени промени по News Feed алгоритъма и представянето на съдържанието в него, последните от които са Reactions опциите.

Всички новости – на новата Beyond Academy

biser-valov-old2Новата Академия на моят приятел и колега Бисер Вълов ще се съсредоточи върху ъпдейтите и тяхното приложение в практиката. Всички, които работим в дигиталния маркетинг знаем, че едно тримесечие може да е свързано със сериозни промени, особено когато става дума за Фейсбук, където промените са неочаквани и често доста сериозни.

Именно това й е хубаво на Beyond Академията – че ще обедини в едно общо обучение всичко, което трябва да знаете за новостите, както и затвърждаване на някой основни принципи, които няма как да бъдат пропуснати в нито едно от изданията на Академията.

Така новото издание ще е подходящо и за старите му посетители, които искат да бъдат в крак с промените от фейсбук маркетинга.

Най-важното за Beyond Academy според мен

Ако си решил да бъдеш част от Beyond Academy имай предвид, че това е едно наистина готино изживяване, освен многото знания, които можеш да получиш от Бисер Вълов и моя милост. Това е страхотно място за нетуоркинг, където се събират наистина готини и начетени хора – специалисти, мениджъри и професионалисти – и комуникират, учейки се заедно в приятелската атмосфера на Академията. Всеки път аз имам уникални запознанства с участващите гости, и ми е изключително приятно да поговорим с тях за практиките, казусите им и проблемите относно дигиталния маркетинг… и beyond това! 🙂

Бисер е отличен домакин и обръща внимание на всеки от посетителите на Академията, което е наистина страхотно от негова страна! Затова… нямам търпение да започне новата Академия!

Запиши се с -150лв. отстъпка през моя блог до 20.окт.2015!

Следвай стъпките:

1. Посети адресът за регистрация от тук

2. Напиши своите данни за регистрация

3. Въведи код IvoIlievBlog4 в полето „Код за отстъпка“

4. Отстъпката от -150лв. за регистрация важи до 20. октомври. 2015г.!

До скоро виждане!

 

 

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *