Акценти автор: Иво Илиев

Ще проведем в гр.Варна обучения по интернет маркетинг, бизнес и комуникации

През месец март, във Варна, ще проведем четири обучения на тема дигитален маркетинг, интернет бизнес и онлайн комуникации.

Обученията ще са под формата на класове от максимум 50 участника (участието е с предварителна регистрация до заемане на местата и заплащане на таксите! Регистрирайте се от тук). Установих, че при подобна форма на обучение има по-голяма възможност да се обърне внимание на въпросите от участниците, техните проблеми и казуси от бизнеса им в Интернет. Тази форма за мен е най-полезна за гостите на събитието и най-практически насочена към тях и тенденциите в дигиталния маркетинг, бизнес и комуникации.

Мястото на събитието също беше подбрано с идеята да е уютно, светло и приятно – Арт салонът и концертната зала на БНР – Радио Варна. Намира се точно до ФК в центъра на града и домакините са много отзивчиви и приятни хора.

Анонс на обученията по маркетинг и онлайн бизнес във Варна

Не е случайно и времето на провеждане – четирите недели, и по-точно следобедите (от 13:00 до 18:00) на 10-ти, 17-ти, 24-ти и 31-ви март 2013г.  През почивният ден е по-спокойно и по-удобно откъм ангажименти за почти всеки да се включи в подобно обучение, което не е изморително, не започва от рано сутринта, а точно обратното – практично, приятно и даващо възможност да научите много нови неща, да се запознаете с много нови хора от бизнеса, да намерите партньори и служители на своята компания.

Защо във Варна?

За последната година във Варна имаше едно единствено по-значимо събитие на тези теми и това беше първото издание на E-Manager. След събитието много варненци питаха в интернет дали ще има ново подобно, но уви – нямаше до момента. След това E-Manager гостува в Бургас, а предстои и E-Manager #3 в Пловдив. Преди това, през лятото на 2011г., моите приятели и колеги от Social Me направиха във Варна Workshop, където аз и Ален Попович водихме целодневно обучение – на събитието имаше повече хора от други градове, отколкото от гр. Варна.

Истината е, че гр. Варна все по-хронично страда от липса на подобни събития, било то обучения, семинари, уоркшопи. По този начин все по осезаема е и липсата на кадри в бранша, както и понижаване в качеството на услугите. Не това, обаче, е основната причина да планирам подобна инициатива, и тя да не е само 1 обучение, а четири.

Основната причина да бъдат организирани тези четири класа именно във Варна е, че според мен Варна заслужава подобни събития. Пожелавам си много подобни събития в бъдеще. Хората, които правят бизнес знаят, че основно подобни обучения се провеждат в гр.София и разходите за пътуване, нощувка, храна и присъствие са сериозно големи. Да не говорим, че подобно присъствие на събитие в столицата означава 3 дни, които да отделите – не всеки може да си го позволи.

Затова, въпреки, че доста хорат смятат, че във Варна организирането и провеждането на такива обучения е загуба на време и средства за организатора, аз реших да опитам. Радвам се, че не съм сам в тази авантюра и зад мен застанаха приятелите от Digital Events, и по-специално Деси Дивлева, които провеждат организацията; Ресторант „Bistro Europe“, които имат невероятен кетъринг и кухня, и са кетъринг-партньор на събитията; както и, не на последно място, колегите и приятели Евгени Йорданов, Димитър Димитров, Невяна Коева, Любомир Любомиров, които ще са гости-лектори заедно с мен.

Най-актуалните теми от дигиталния маркетинг и комуникации

Радвам се, че още преди да е изтекла ранната регистрация вече повече от половината бройка гости за всеки от класовете е запълнена! Това, лично за мен, доказва, че тук има интерес към съвременните тенденции за правене на маркетинг и бизнес. Същите, които, за съжаление, в тукашните ВУЗ-ове се пренебрегват, и същите, от които днес бизнесът има нужда.

Остават броени дни до 15.Февруари, когато можете да направите регистрация на промоционалната цената от едва 50лв. за едно обучение. След това цената ще е 70лв. за едно обучение, което е също доста по-ниска такса от обичайните за подобни събития.

Местата намаляват, затова, ако искате да присъствате направете резервацията си тук (кликнете тук). За участие в събитията предварителната регистрация и заплащане на такси са задължителни

За събитията аз и колегите сме подготвили лекции и практически казуси по най-актуалните теми от дигиталния бизнес, маркетинг и комуникации.

Малък Арт Салон на БНР Варна

Ще говорим а темите:

 • ползваемост и потребителски интерфейс на уеб сайтове (дизайн, структура, текстове, подредба) и приложения
 • оптимизация за търсачки (SEO) и маркетинг за търсещи машини (SEM)
 • управление и ефективност на платената реклама на клик в Google и Facebook
 • ефективно присъствие в социалните медии
 • изграждане и управление на фирмени социални медии
 • управление на онлайн репутацията
 • e-mail маркетинг
 • “вирусен”(viral) маркетинг
 • B2B и B2C маркетинг практики в ИнтернетМалък Арт Салон на БНР Варна

Приятелите, които писаха за събитието:

Искам искрено да благодаря за подкрепата на моите колеги и приятели, които пожелаха да пишат в своите сайтове за събитието. Бих искал да споделя с вас някой от техните материали:

Ще се видим през март :)

Ще се радвам да се видим и запознаем през март по време на обученията. Ще присъстват предимно представители на бизнеса, като има и студенти от университети в страна, както и предприемачи, маркетинг и PR специалисти, и startup-и. Това предполага една отлична бизнес атмосфера, която ще бъде подплатена с полезна и практически приложима информация в лекциите.

До скоро виждане!

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г. Управител съм в дигитална агенция "InteractAGE", където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти.
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.
Author: Ivo Iliev

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

2 Comments

 • За съжаление един блог като твоя Иво описва 10 пъти по-добре нещо, което се представя на подобни събития. Ти си прекрасен лектор и се радвам, че имам честта да успявам и прочета твоите постове. Успех!

  • Защо „за съжаление“ :) ? Хубаво е, когато хората имат достъп до информация – на това се крепи съвременният Web.
   А на обученията сме предвидили доста неща, за които не съм писал тук :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Във фен страницата:

Дата: 03.10.15 от Иво Илиев

Как да обвържете Instagram профила си с Facebook страницата си, за да можете да създавате реклами за Instagram в Power Editor без да е нужно акаунта в Instagram да се обвързва с Business Manager-a:

1. Влизате във фен страницата и избирате Settings от горното меню
2. Кликвате на Instagram Ads (в момента се roll-ва и е възможно все още да го нямате)
3. За да добавите съществуващ Instagram акаунт към страницата, кликвате Add an Account
4. Въвеждате своите име и парола за Инстаграм и давате Next.

От същото място може да създавате нови акаунти за Instagram. Просто в стъпка трета кликвате на Create account. След това ще получите мейл за потвърждение.

След като ги обвържете, винаги, когато решите да пускате реклама през фен страницата, тя може да се публикува и в Instagram.
... ПовечеСкрий

Дата: 02.08.15 от Иво Илиев

#FORBES България организира много интересна дискусия на тема "Дигитална търговия", в която взех участие като модератор. Може да я откриете в новия августовски брой на списанието. Имаше доста споделен опит, актуална информация и интересни практически примери. ... ПовечеСкрий

Видео Блог

Message from server: Gone. Check in YouTube if the id ivosiliev belongs to a user. To locate the id of your user check the FAQ of the plugin.