Други разни автор: Иво Илиев

SocialMe Workshop 5. За онлайн репутацията, социалните мрежи и това, което се промени


 

В един от любимите ми сериали главният герой коментира един интересен факт от човешката психология. Когато чуем тропот от копита се сещаме за коне, а не за зебри. Без значени за какво се сещаме, обаче, при всички случаи изпитваме страх от предстоящото.

Тази концепция много добре описва целеполагането на онлайн репутацията в центъра на интернет присъствието на брандовете. С други думи, когато в интернет пространството прочетем нещо лошо за себе си, ние се сещаме за враждебно настроен човек(хейтър), а не за потенциален клиент, приятел, партньор. Без да има значение за какво се сещаме, обаче, при всички случаи изпитваме страх от предстоящото, вероятно придружен със злоба към хейтъра.

Онлайн репутацията е нещо, което може и да не съсипе бизнеса ви, но определено ще го „остави без дъх“, ще „ореже“ таргета ви и ще разклати доверието дори на лоялните ви клиенти и партньори. Онлайн репутацията изисква стратегия за превенции. Онлайн репутацията е една от основните теми, за които ще поговорим на предстоящия SocialMe Workshop #5.

Другите теми от събитието ще са:

 • Идеи за игри, томболи и промоции във Facebook, които не нарушават правилата и условията за провеждане на промоции в платформата
 • Какво е Open Graph? Как да го използваме за да подобрим трафика от Facebook – примери от практиката
 • Какво се промени в социалните мрежи? Новостите, от които да се възползваме
 • Facebook статистиките – как да отключим всички налични социални и демографски статистики, които ни се предоставят за нашия уеб сайт
 • Инструменти за следене на онлайн репутацията в социалните мрежи Facebook и Twitter
 • Google + – какво представлява, какви са предимствата му, защо да го използваме, полезно ли е за бизнеса ни?
 • SEO възможности на социалните мрежи и най-вече как повлия появата на Google+ в SERP
 • Как общуваме с феновете? А как общуваме с хейтърите? Имате ли политика за комуникация онлайн?
 • Бъдещето на социалните мрежии и промяната в комуникационните модели на онлайн общностите.
 • Дискусионен панел – тук вече вие ще определите темите и въпросите, на които искате да получите отговори 🙂

Остават още по-малко от 50 места, а датата 17.Септември е съвсем скоро. Можете  да се регистрирате оттук

За автора 

-
YouTube канал | Facebook страница
-
Иво Илиев е практик в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, Rittbul, CashCredit и много други. Също така Иво Илиев е един от основателите на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и има опит като лектор в най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания тук, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
Иво има активно участие като ментор и лектор на някои от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в университети в страната.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

2 коментара

 • Добър анализ на семинара Social Me Workshop #5 от един от лекторите – Иво Илиев

 • Полезно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *