Тайните на Facebook щели да бъдат разкрити!

Не, нямам снимки на Марк Зукърбърг само по къдрици (опазил Бог)!
Просто предстои поредното издание на едно вече доста известно събитие, наречено SocialMe Workshop и по-долу ще ви разкажа накратко за него.

Искам да изкажа своето възмущение:

Възмутен съм, че семинарът е само един ден, и че все още у нас няма аналог на него, в който да се говори изцяло и единствено за социалните медии в интернет!
Не, че социалните медии са толкова важни, или са някаква интернет панацея, но все пак са хитът на сезона, нали?

Голямата новина е, че Иржи Воувс от CandyTech ще е лектор цели два часа в самото начало на SocialMe Workshop #4. За тези, които не знаят кой е г-н Воувс – той е директор на известния сайт за статистики и метрики за Facebook – SocialBakers.

Не знам за какво ще говори г-н Воувс – тайна е 🙂 Със сигурност знам, че ще ни даде любопитни статистически данни от първа ръка и ще ни каже какво предстои в бъдеще около Facebook. Човекът има доста опит – все пак фирмата му е препоръчана от самите Facebook, което е валидно за малко фирми в световен мащаб.

Още по-голямата новина е, че Ален Попович от SocialMe и Евгени Йорданов от SEOptimizacia ще са на сцената на SocialMe Workshop #4 на 1ви юли. Ален има достатъчно опит в комуникацията с потребители на социалните медии, за да ви разкаже как правилно трябва да се провежда тя. По традиция той ще отвори торбата с тайните за Facebook и ще ви даде много интересни и полезни данни за тази социална мрежа.

Ако все още не познавате Евгени като лектор, значи сте пропуснали много, което пък е поправимо, защото той ще води едночасов панел на SocialMe Workshop #4. Той е SEO специалист, който има опит в социалните дигитални канали и ще ви разкаже с какво могат да бъдат полезни социалните медии за оптимизацията на един сайт за търсещи машини. Евгени има сериозен опит в тази област, защото е бил част от ключови проекти на SEOMoz и Distilled и както се казва е “в кухнята на нещата”.

Живот и здраве аз ще закрия лекционната част на SocialMe Workshop #4 с едночасова лекция. За себе си няма какво толкова да ви кажа. На места в интернет ме пишат интернет маркетинг експерт, но обещавам на уоркшопа да опитам да съм преди всичко интернет маркетинг пич, който да ви разкаже интересни и полезни неща и да отговори на вашите въпроси на тема социални медии.

Накрая, по традиция, ще превърнем SocialMe Workshop #4 в нашата обща, сплотена социална мрежа на живо чрез един интересен дискусионен панел. На него ще може да задавате своите въпроси на няколко големи имена в интернет маркетинга и рекламата:

 • Ивелина Атанасова – Маркетинг експерт, блогър
 • Борис Луканов – Експерт по маркетинг, реклама, PR, комуникации и медии.
 • Пламен Петров – Блогър ( blogatstvo.com ), Финансов консултант
 • Станислав Димитров – Експерт с 8-годишен професионален опит в сферата на SEO, PPC реклама и маркетинг в социалните медии за български и чуждестранни клиенти сред които UNICEF, Betfair, SEOmoz, Сердика Център и Сити Център София. Mаркетинг директор в дигитална агенция Hop Online
 • Тихомир Петров – Практикува в сферата на маркетинга от близо 2 години и е един от младите блогъри в България. Той работи като маркетинг координатор за Швейцарската фирма GEBERIT и Немската Hansgrohe за България. Тихомир вписва също така един от популярните блогове за маркетинг и реклама в България – “Млад Маркетинг”
 • Бисер Вълов – Блогър, ПР специалист и ценител на креативността в общуването. Работи от 4 години в агенция APRA Porter Novelli, като настоящият му пост е “Мениджър нови медии”. Отговаря за дигиталните услуги на агенцията, обединени в звеното APRA Digital.

Веднага искам да направя забележка на организаторите да преместят дамата на първо място в списъка на официалния сайт на събитието 😛

Какво да ви кажа за дискусионния панел… на последния уоркшоп във Варна беше толкова интересен, че продължи над 1 час след редовното му време. За този уоркшоп бъдете предвидливи и направо си носете пакетирана храна, провизии и пр. 🙂

Извън кръга на шегата искам да кажа, че този семинар, уоркшоп, обучение или както искате го наречете, е ориентиран към широката аудитория. С други думи няма да се чувствате неудобно ако сте собственик на фирма и тепърва изучавате социалните медии, както няма да ви е скучно ако сте експерт по интернет маркетинг и реклама, който (както М.Цв. казва) “кисне” по цял ден в социалките 🙂

Програмата и темите са много разнообразни, но стига съм ви ги хвалил – заповядайте на 1ви юли в СТЦ “Интерпред”, зала “София”, бул. Драган Цанков 36 и ще разберете сами 🙂

До скоро виждане!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигиталните маркетинг компании InteractAGEBrandFormance.
___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Има богат дългогодишен опит в маркетинга и рекламата на международни компании, част от които са: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, WINBET, BMW, Eucerin, Ford, Clinique, SIS Technology, NOKIA и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации" и член на "Българска E-Commerce Асоциация". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити практически знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата Brandformance in Action, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

С уважение,
Иво

Our discussion have COMMENTS (21)

 1. Pingback: Разговори с Личности, които карат нещата да се случват / Блог на Иво Илиев

 2. Имам въпрос – мога ли да го пусна част от това съобщение и на моите потребители, тъй като повечето са от София?

  Отговор
  1. Разбира се. Благодаря за добрите думи и подкрепата на събитието! 🙂

   Отговор
 3. Браво на теб, Иво! Сигурна съм, че ще е много интересно 🙂

  Отговор
 4. Всичко това е много хубаво. Има само една подробност. Възрастните хора учат най-добре чрез правене, чрез преживяване. А не чрез лекция. Единствената причина, поради която не съм посетила това събитие досега е формата му. Просто не мога да седя 1-2-3 часа и да слушам. Без да реагирам. Какво мислите за това?

  Отговор
  1. Ако сте имали времето да се запознаете със събитието и да прочетете тази статия, щяхте да знаете, че след всяка от лекциите се отделя време за въпроси и отговори, а накрая има дискусионен панел. Ако човек не може да стои 1-2-3 часа и да слуша някой, значи няма как да проведете една нормална бизнес среща, а да не говорим, че изобщо мястото му не е в социалните медии, защото слушането е важна част от дигиалната комуникация.

   Отговор
  2. Споделям мнението на Ivo Iliev. Освен това #1 Workshop съвсем не протече като лекция. Показваха се живи примери и повярвай ми по време на това обучение ми дойдоха идеите за нашата кампания. 😉 Сега #4 Workshop е разширен откъм лектори и определено ще го посетя отново. 🙂

   Отговор
  3. Съгласна съм с Калина, най-добре се учи чрез практиката и преживяването!

   Отговор
  4. Със сигурност съм имала времето да се запозная със събитието. Не само с това събитие, но и с тези, които вече отминаха, а и с всички събития по темата, които се случват. Дори не бих си позволила да давам примери с това кой как къде може да стои и каква е връзката с бизнес срещите. Просто казах, че най-добре се учи чрез правене. Най-добре се разбира и запомня, съответно прилага. Също не бих определяла на кой къде му е мястото. Това не е тема на тази дискусия. Вие се развивате в социалните медии и вероятно можете да си позволите да говорите по този начин. Можем да поговорим някой път на тема "активното слушане в реалната комуникация".

   Отговор
 5. Ще се радвам живот и здраве да се видим там 🙂

  Отговор

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS