Други разни автор: Иво Илиев

Как да създадем RSS Feed с всички постове от стената на Facebook фен страницата ни


 

Feed_1Ако администрирате страница във Facebook сигурно знаете, че е много важно абонатите й да са възможно повече ангажирани с присъствие и коментари. В помощ на това разработчиците от Facebook са разработили Fan Page Widget – много удобна джаджа, която показва последната активност на стената на страницата.

Защо обаче тази джаджа НЕ Е достатъчна?
1. Тя показва само последната активност на администратора, т.е. ако друг пише на стената джаджата няма да покаже поста му;
2. Има прекалено ангажиращ дизайн, който в повечето случаи може да не пасне на дизайна на сайта ни или да сме сериозно затруднени къде да го вмъкнем.

Проблемът тук обаче отново е налице – RSS-a, който Facebook предлага, публикува отново само последните постове на администратора на страницата и игнорира потребителските постове. Това е донякъде нормално – все пак Facebook предпочитат да ни вкарат вътре в сайта им по всякакъв начин.

Е, все пак ние можем да „излъжем“ Facebook като си създадем нов RSS, който да показва всички публикации на всички потребители от стената на фен страницата ни.

Ще се изненадате колко лесно може да стане това малко по-надолу, но преди всичко трябва да Ви предупредя, че както навсякъде, така и тук безплатен обяд няма и ако искате да създадете RSS, който да се обновява по-често и да показва повече новини е необходимо да платите някой друг долар на предлагащите тази услуга (тук ще намерите повечеи информация и тарифи – според мен си заслужава да се платят 30 долара годишно. Все пак това са едва 2,5 долара на месец!).

Как да се сдобиете с RSS Feed за страницата си във Фейсбук:

1. Посетете Feed43.com и кликнете на „Create your own feed“ за да създадете нов RSS;
2. В полето „Address“ добавете URL-а на вашата Facebook фен страница. Оставете „Encoding“ празно и кликнете на „Reload“ бутона;

В полето „Page Source“ ще се появи кода на фен страницата с цветово разграничени табове, а под него ще дефинираме преформатирането му в няколкото специфични полета (Step 2);

3. В поле „Global Search Pattern“ задайте само този код: {%}
4. В поле „Item (repeatable) Search Pattern“ задайте кода: <h3{*}>{%}</h3>
5. Натиснете бутона „Extract“

Ако сте написали всичко правилно би следвало да се появи поле „Clipped Data“ където да са подредени отделни Item обекти. Под това поле ще можете да въведете последните парчета код (Step 3);

6. В поле „Feed Title“ би трябвало автоматично да се е изписало заглавието на фен страницата ви във Facebook. Можете да го редактирате или допълните по ваше предпочитание;
7. В полето „Feed Link“ трябва отново да присъства URL-а на вашата Facebook фен страница, както направихме във точка 2;
8. В полето „Feed Description“ може да добавите няколко реда описание на страницата;
9. В полето „Item Title Template“ добавете следния код: {%1}
10. В полето „Item Link Template“ добавете следния код: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid={%4}&id={%3}
11. В полето „Item Content Template“ добавете следния код: {%1}
12. Кликнете на бутон „Preview“ за да може да генерирате RSS и да видите как той изглежда.

Това е! Лесно и бързо се сдобихте с RSS на своята фен страница!

Трябва обаче допълнително да ви предупредя, че ако не сте на платен абонамент към Feed43 RSS-а ще се обновява едва на всеки 6 часа. За 29 долара абонамент годишно обновяването е на всеки част по 100 новини.

Надявам се, че донякъде това ще помогне на популяризирането на фен страницата ви във Фейсбук.
Очаквайте скоро още информация по темата.

Успех!

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител съм на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, NIVEA, Eucerin, CBA, Ford и много други. През годините имах възможността както да практикувам това, което истински обичам, така и да споделям своя опит по време на фирмените консултации, обучения и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която стартирах преди години.
От участията си като лектор на някой от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в някой от топ университетите в страната - разбрах, че знанията ни са най-ценни ако бъдат споделяни, дискутирани и развивани. Затова продължавам да поддържам своя блог и да търся приложението на съвременните иновации в дигиталния маркетинг.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!